A tavaly nem sok olyan kocsma volt, ahol két ízben is megfordultam volna, elvégre a felfedezés a legnagyobb öröm, így többnyire új helyekre járok. Nagy kivétel a Csak a jó sör, a Monyó, az Élesztő és a Különleges sörök boltja, mert ott mindig van mit kóstolni a legfrissebb kézműves sörök közül.
Ezúttal (értsd 2015-ben) úgy adódott, hogy a Pezsegő bárban is kétszer voltunk, leginkább azért, mert a párom imádja a pezsgőt és a habzóbort s neki is meg akartam mutatni a helyet. Adnak proseccot csapról, ami szintén izgalmas, jópofa dolog. Pezsgőt ittunk, mi mást, augusztus lévén kiültünk a hangulatos teraszra. Üröm volt az örömben, hogy a pultos megpróbált átverni. Már nem emlékszem, milyen címlettel fizettem, minden esetre kisebb címletből adott vissza majd figyelve reakciómat – csak álltam és vártam a további visszajárót – úgy tett, mintha véletlen lett volna s ideadta a többi pénzt is. Többet nem megyek oda, a pofátlanság, az átverési kísérlet tartósan feldühít.