Csak bandukoltam haza a Népszínház utcából a Kashmiri Fesztiválról, amikor megszomjaztam a jó kis nigériai jollof rizsre és suyára. Ezek nagyon csípős kaják, és tényleg nigériaiak csinálják őket, de inni rá ott nem lehet, az egész környék muszlim ilyenkor, nincs sör. . . de itt, a körúton van! Méghozzá csapolt cseh sörök!
- hirdeti az utcán a tábla. Kell ennél több? Allah mégis csak kegyelmes. Be is perdültem egy kesernyésebb világosra, óvatosságból csak egy pohárra. Nem ittak tán belőle egy ideje, ez van, ha a csőben pang a sör, szóval nem volt igazán hideg és igazán szénsavasan friss. De ez nem a sör baja, hanem az én pechem. Nem is volt drága, és sokféle sör van. Szerintem holnap is erre járok. Van egy jó kis galériájuk is, az légkondicionált is. Ajánlom, persze! Hogy lehet, hogy még nem volt itt eddig senki? Én sem? Vagy csak nem írtam róla?