2021. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. június 13.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pingrumba a 7. kerületi, hamar nagy népszerűséget kivívó Dobrumba tulajdonosainak "másodszülötte" a korábban évtizedeken át, de egyre romló színvonalon működő kínai étterem - Ping - helyén, a Széll Kálmán tér északnyugati sarkában, a Szilágyi Erzsébet fasor indulásánál. Parkolási lehetőség csak pár utcával feljebb, a piac közeli mellékutcákban akad szerencsével, de tömegközlekedéssel jól megközelíthető a hely. A tér felé a bejárat előtt is van kiülős terasz, a belső tér tágas, jó pár asztal van, nem sűrűn elhelyezve, illetve a belső udvarban is van egy kellemes, benapozott terasz. Értelemszerűen jelenleg a belső térben kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet enni.
A korábbi kínai étterem dekorációjából megmaradt a festett plafonkép és néhány falikép, ami jól illeszkedik a részben egzotikus hangvételű étteremhez. Bár a Pingrumba étlapján nem a kínai a fő csapásirány, hanem inkább a közel-keleti (szír, perzsa) és arab konyha, kiegészítve néhány indiai fogással. Az előételek, levesek ára kb. 1300-1700 Ft, a főételeké 2300-3600 Ft között alakul.
Déli 12 órakor nyitnak, és már a nyitásra, majd azt követően is folyamatosan érkeztek a vendégek szép számban, a napos időnek köszönhetően közülük a legtöbben a benti teraszt preferálták.
A benti terem egyik sarkában egy kis játszósarkot alakítottak ki a legifjabb vendégeknek.
A mezze válogatásra esett a választásom a menüről, mivel ebben a fogásban szabadon választható 5 féle mezze bármelyike, mellé 2 féle arab kenyérrel/lepénnyel (5200 Ft).
Az ételek gyorsan megérkeztek, csupán pár percnyi várakozást követően. Egyik fogás jobb volt, mint a másik. Főleg a fűszerezés tetszett, valamint az ételek frissessége. Hús egyikben sem volt, nem vagyok vega, egyszerűen most így alakult. Ez az adag szerintem 2 fő részére elegendő egy főétkezésnek. (azaz esetemben én a felét elcsomagoltattam, otthonra, másnapra). Muhammara - sült piros paprikakrém, dióval, gránátalmával, fokhagymával. Házilag marinált, többféle színű olívabogyók, kaporral, mntával. Kecske labneh - házi krémsajt kecskesajtból az Alföldi Garabonciás Kecskefarmról (Izsákról), olívaolajjal, sült koktélparadicsommal. Tabbouleh - tipikus közel-keleti saláta bulgurral, friss zöldfűszerekkel, uborkával, paradicsommal. Mutabal - padlizsánkrém tahinivel.
A szörpök a most divatos, egzotikus ízvilágúak: gyömbér, levendula, menta. A 3 dl-es gyömbérszörp kellemes, nem túl intenzív, 400 Ft.
Az elviteles dobozok darabja 250 Ft.
12% kötelező szervizdíjat számolnak fel, bankkártyás fizetés természetesen működik. Házhozszállítást is vállalnak.
A személyzet fiatal, könnyed, barátságos.
Összességében kifejezetten klassz élmény volt az ételek tekintetében, egyebekben - helyszín, hangulat, kiszolgálás - kellemes ugyan, de nem eget rengető élmény, ami nem nevezhető olcsónak sem. Nem csillagos ötös, de méltánytalannak érezném besorolni a nagy átlag 4-es éttermek közé.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (29)
Még több kép (19 db)
Pingrumba további értékelései
2025.01.13egyedül
Nos, hát Pingrumba egy stabil, megbízható hely. Azt már elsütöttük páran, hogy így-úgy a Dobrumba, meg annak a budai párja, most ezzel ne foglalkozzunk. Hűvös tél van, betérni egy kellemes helyre, valami jót enni vagy inni, hát ez az utcán sétáló ember álma. Na, ezért aztán, amikor eszembe...
2022.09.22családjával
A hajdan szép napokat látott kínai Ping étterem helyén nyitották meg néhány évvel ezelőtt a Pesten üzemelő Dobrumba Étterem tulajdonosai a Pingrumbát, innen a név. A volt kínai étterem elemei itt-ott mementóként még felbukkannak, de a szakemberek teljesen átalakították a teret az új étterem...
2021.10.06barátokkal
A nagy elődök már mindent leírtak itt a hely viszonylatairól, kapcsolatáról, ehhez nem is tudnák hozzátenni. Baráti találkozón voltam ma itt, először felmerül, hogy asztalfoglalás, aztán mégis előzetes bejelentés nélkül, csak úgy, ott találkoztunk. Nem volt miért aggódni, a hely 12 órakor nyit,...
Gotthard Hotel Szentgotthárd
47.656 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval