Már régóta szemeztem a hellyel, többször elmentem előtte, de végül máshová tértem be, elég nagy itt a Madách tér - Gozsdu Udvar környéken a konkurencia. Az ittjartam. hu-n olvasott pozitív kritika alapján mégis benéztem. Igazából bizonytalan voltam, nem is tudtam, mit szeretnék, csak azt, hogy kevés az időm, viszont éhes vagyok, de azért nem annyira nagyon.
. . Volt kétféle gyümölcsös pite 580 Ft-ért, azokat ennyiért elég karcsúnak éreztem, így inkább a szendvics mellett döntöttem. Csirkehúsos, friss salátás panini kenyérből készült, amelyet szilvás chutney-val bolondítottak meg. Még nem ettem szendvicsben ilyen íz-kombinációt, tényleg nagyon el volt találva, rendkívül finom volt. De enni csak malac módra sikerült, mindenhonnan folyt a végén a ragacsos szilva-szósz. Minden asztalra ki van téve egy régi békebeli szódás szifon, abból lehet külön díj nélkül poharazni a szódát. Árban nem egy olcsó hely, de a kiszolgálás cserébe baráti és szimpatikus volt. Van ebédmenü is (leves + szendvics).
Nagy reményeket fűztem ehhez a helyhez, mert szinte csak jót hallottam róla. Sajnos nagyot kellett csalódnom. A kiszolgáló lányok kicsit flegmák voltak. Az ételt elég sokáig csinálták ( csak mi voltunk ott), mégis hidegen hozták ki. Ízre nem volt olyan rossz, de a Páromnak nem tetszett. Az ár/érték arányt tekintve nem a legjobb hely. Szerintem Pár száz forinttal többet kérnek, mint amennyit valójában ér.
Valahol olvastam a neten Pista báról, nagyon ajánlgatták. Ez akkor ugrott be, amikor egy nagyobb turné keretében arrafelé vettük az utunkat s Madách téren két másik hely meglátogatása között ide is betértünk. Hangulatos, szimpatikus hely. Amikor társamnak meséltem, hogy Brutal Bittert ittunk egy hasonló fazonú egységben, a Lumenben, akkor a tulaj megszólított és szóba elegyedett velünk sörtémában.
Jól szót értettünk, érződött, hogy igyekszik minőséget nyújtani. Kézműves értékeket, legyen szó szendvicsről, borról vagy sörről. Kínálnak Pie-t, brownie-t, sajnáltuk, hogy két étterem meglátogatása után (Pelikán Sushi, Spíler Shanghai) már nem voltunk éhesek. Tartanak még nagyon szép szendvicseket a pastrami műfajból, gonddal elkészítve. A Pista bá sör megegyezik a Stari sörfőzde ír vörös és pils sörével. Nem rosszak, ezek közül ittunk egyet-egyet. Amikor a tulajjal a Budai Gourmet-n találkoztunk, ráköszöntem, de nem ismert meg. Bizonyára másokkal is szóba elegyedik, nap, mint nap, nem vettem rossz néven a dolgot. Jó helyet működtet, mely bátran ajánlható. Bátorkodtam az ételminőséget is pontozni megérzésre. Aki nem akarja, ne vegye figyelembe, bár megérzéseim igen ritkán csalnak.