Púderrózsaszín cukorka-ország

Pitypang Cukrászda BudapestPitypang Cukrászda Budapest a térképen

2022. januárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. január 17.
Helyszín a 13. kerület, Vizafogó lakótelepi része, egy 10 emeletes ház alsó szintjén. Korábban, évekkel ezelőtt is egy másik cukrászda működött ezen a helyen, de valami más néven, a neve nem is maradt meg, csak az, hogy nem voltak éppenséggel túl barátságosak, és majdnem letépték a fejemet, amiért fényképezni mertem.
A berendezés púderrózsaszín, romantikus, vintage stílusú; úgy tűnik, sok gondot fordítottak a tulajdonosok arra, hogy stílusos és otthonos legyen a hely, és ez szerintem sikerült is nekik. Egy apró érdekesség: a mosdóban a WC ülőke is pitypang mintás, utalva a névre. A tányérok és a csészék, a szalvéták is halvány rózsaszínűek, csakúgy mint a fal, a dekorációs vázák, a fotelek, a kinti teraszon a takarók.
A pultban széles sütemény és tortakínálat sorakozik, melyek között újhullámos darabok is helyet kaptak. Árban 590 Ft-tól indulnak a Sacher tortával, azután van sok, többségében 690 Ft-os sütemény, majd jönnek a felső kategóriások 750 és 790 Ft-ért. A macaronok darabára 390 Ft, 6 féle íz volt kapható ottjártamkor. Lehet kapni sütinyalókát és téli fagyit is, ami az ovis gyerekek kedvencei közé tartozik.
Nagyon szép volt a csupa-csokis torta, amit az előttem vásárló úr rendelt előzetesen.
Nem volt könnyű tehát a választás, végül egy újragondolt Rákóczi túrós mellett döntöttem (690 Ft), ami nagyon szépen nézett ki, frissesség rendben volt, meg úgy a süti is, de azért katarzist nem okozott, ettem már sok helyütt ennél finomabbat is. A Latte úgyanakkor nagyon finom volt (550 Ft).
Összességében nagyon szép, igényes hely, az ár-érték arány korrekt, még ha egy lakótelepen is járunk, de mégis a pesti oldal egyik legdrágább kerületében. A kiszolgálás kényelmes, kissé belassult, egykedvű, de kötelességtudó.
Tartanak többféle mentes süteményt is a FitCandy és a Hisztéria termékeit is felfedezni véltem.
A tökmagos sós ropi azonban nagyon jóféle volt, amit a gyerekeknek vittem és a macaronra sem volt panasz.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (34)
Pitypang Cukrászda Budapest - Étel/italPitypang Cukrászda Budapest - BelsőPitypang Cukrászda Budapest - BelsőPitypang Cukrászda Budapest - Étel/italPitypang Cukrászda Budapest - Étel/italPitypang Cukrászda Budapest - Étel/italPitypang Cukrászda Budapest - Étel/italPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - EgyébPitypang Cukrászda Budapest - Egyéb
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Szilveszter
Szalajka Fogadó Szilvásvárad