Van amikor egy Pizza Me egység feltűnése az ember horizontján nagyon jól jön. Nem akarunk sokat enni, gusztusunk van egy szelet pizzára és farkaséhesek vagyunk. Tavaly december 5-én Budapestre érkezve ilyen állapotban voltam, a Corvin negyedben volt valakivel találkám, nem tudtam, hogy van ott is már egy Pizza Me egység, de nagyon megörvendem neki.
Amilyen lelkes és elégedett voltam a Pizza Me pizzáival kezdetben, ahogy bővül a lánc és növekszik az egységeik száma, a lelkesedésem fordított arányban lohad le. A minőség leromlott, középszerű lett, pedig pár éve az egyik legjobb ár-érték arányú pizzákat kínálták a városban. Legutóbb a Corvin-negyed metrókijáratnál lévő egységükben jártam.
A pultban kiszolgáló fiatalember udvarias, készséges. A választék bőséges, gyakorlatilag a teljes repertoár kapható, ami a falon szerepel, és folyamatosan sülnek az újabb kerek pizzák a kemencében. Amelyik pizza az üvegpult mögött már kihűlt, azt a fogyasztás előtt 1-2 percre beteszik a kemencébe, így gyorsan átmelegszik. A pulton csak olívaolaj van, 2 féle, de a házi pizzaszósz már nincs kirakva. Csak plusz pénzért lehet venni, de 1 szelet mellé egyáltalán nem éri meg. A szezonális pizzát választottam, amely Capricciosa fantázianevet kapott. Paradicsomos alapszósz, mozzarella, sonka, gomba, articsóka, kapribogyó (499 Ft/szelet). A feltétekből kevés van rajta, az articsóka és a kapri csak jelzés-értékű. A pizza papírvékony és nem ropogós. A szósz finom, kellemesen fűszerezett. A sonka és a gomba átlagos, nem prémium kategóriás. Amolyan egynek jó, gyors éhségmegszüntetésre alkalmas. De ez már nem az a pizza, amiért képes lennék átutazni a várost. Kár. . . (azért az ajánlható kategóriát továbbra is megüti). Helyben le lehet ülni a falnál bárszékekre.