2024. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. december 7.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Csepeli Piacon járva, ha már ott voltam, persze a gasztronómiai helyeket is végig pásztáztam. A piac 2. épületének a végén található ez a büfé, ahol bár a hívószó pizza, a Mercato meg ugyebár piacot jelent olaszul, szóval egy olasz pizzériára gondolhat az ember, ami részben igaz is, de valójában ez a hely ennél sokkal többet nyújtott, és pozitív meglepetést okozott. Egyébként pont a pizzaszeletek voltak számomra a kevésbé meggyőzőek és kevéssé vonzóak, mert leginkbb az albán pékségekben készülő, kissé felfújt hatású, ellenben nagy szeleteket idézték, legalábbis a tészta alapjuk. Mondjuk a feltétek itt sokkal gazdagabbak, a zöldséges pizza például határozottan jól mutatott a pultban. Az árak nagyon kedvezőek, az egész pizza ára 1990-2290 Ft között alakul! Először csak egy fahéjas palacsintát ettem, ami szinte nevetséges 290 Ft-ba került, és egy óriáspalacsintát kaptam feltekerve, opcionális porcukorral (nem kértem), de közben kedvet kaptam, hogy otthonra is innen vigyek ebédet. Így jött velem 2 tál is, egy grillezett csirkemelles-mozzarellás, a másik pedig grill tarjás, hozzá csónakburgonya, friss vegyes saláta, mindössze 1990 Ft/ tál áron. A fotókon látható, a húsok, a burgonya frissen sült, a zöldségek frissek, ropogósak, korrekt adag, kiadós ebéd.
Egyébként kínálnak még többféle jó kinézetű süteményt is, áfonyás muffint, rétest, almás pitét, karamellás sajttortát, meggyes morzsás pitét (490-690 Ft/ szeletáron). Sőt, Demeter csokoládékat, bonbonokat is tartanak, sajnos a sláger Dubai csokoládét nem.
Amíg az étel készült, a piacon még vásároltam ezt-azt.
Összességében, ha Csepelen a piacon jártok, jó szívvel ajánlom ezt az étkezőhelyet, bár inkább elvitelre, mert helyben csak a pult mellett lehet talponállózni, nomád körülmények között, papírtálcán, műanyag dobozból.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (11)
Még több kép (1 db)
73.200 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval