A pizza szeletek állotak, kitudja mióta várják a sorsukat és a négyből kettőnek a húsos feltétjének már kicsit fura íze volt. A tésztának, szósznak, sajtnak és a plusz rálocsolt "jó" olivaolajnak semmi íze nem volt, mintha mesterségesen kivonták volna az ízeket.
Valódi nápolyi pizza az Egyetem téren egy kis alapterületű mini-pizzériában. A beltérnek nagyobb részét foglalja el a konyha/backstage, mint a vendégtér. Gyakorlatilag a pultnál lehet rendelni, fizetni, majd vagy elvitelre kérjük a pizzát, vagy a bejárat előtti 3 kis asztalból sikerül egyet elcsípnünk, vagy esetleg az Egyetem téren vadászhatunk valami helyet, ahol leülhetünk.
A hely tulajdonosa, Giulio és a pizzaséf Nápolyból érkeztek. Legutóbbi ottlétünk alkalmával személyesen is találkoztunk és egy kicsit beszélgettünk. Igazán kedvesek voltak, a legendás olasz vendégszeretetben volt részünk. Én például kaptam ajándékba csak úgy egy kis üveges Aperol Spritzet, amit itt elég jó pénzért árulnak (1600 Ft). A szögletes pizzaszeleteket többféle és izgalmas feltéttel kínálják. Az egyszerűbb Margherita 900 Ft-ba került - amin volt egy kis friss bazsalikom is, a többi 1000 Ft-ba. A pultos fiatalember sem beszélt magyarul, így angolul kommunikáltunk. Az 5 dl-es ásványvíz 600 Ft-ba került. Néhány desszert is kapható, cannolo, tiramisu. Az erdei gombakrémeset nagyon dicsérte a fiam. Végül itthonra is hoztunk még pár szeletet. Ez az a fajta pizza, amit másnap akár hidegen is meg lehet enni, úgy is finom.