Ma kellemes moziélmény az Allee-ban, utána felmerült, hogy ennénk itt valahol valamit, Jó, de akkor már valami rendeset. . . hol voltam én itt régen? Hát például a földszinten a japán étteremben. Na, akkor oda. Két bejárata van, a bevásárlóközpont belsejéből elég raktárszerű a bemenet, de aztán egy lépés az ajtón túl és kiderül, hogy egy tiptop rendes étterem.
Szép a terítés, szép az étlap, kis adag Miso levest kértem, adjuk meg a módját, ha már japán, Nemsokára kaptam is. Aztán két Teriyakit kértünk, tenger gyümölcseivel, kivételesen egyformát ettünk a feleségemmel, de abszolút megfelelt a célnak. Nem túl nagy vacsora, viszont azt gondolom, hogy a tenger gyümölcsei nagyon kis létszámban voltak jelen, ehhez képest viszont aránytalanul drága volt, a két nem túl nagy adag tésztáért 10000 forintot fizettünk, és annyira viszont nem volt jó, szóval ez nem érte meg. Szervizdíj van, ezzel együtt 15. 064 forintot fizettem. Nem arányos.
Mai eszegetésünk tárgya a legtávolabb-kelet, azaz most éppen Japán. Egyszerre mindenhol nem lehet enni, csak szépen, sorjában. . . A Planet Sushi elég feltűnő helyen van, az Allee oldalában. Csak szándékosan lehetne örökké elkerülni. Tulajdonképpen eléggé jó benyomást kelt.
Széles választékot kínál keleti ételekből, a végigkóstolás még várat magára, most mindenesetre választottam egy gazdagabbnak látszó, igényesebbnek tűnő levest és azzal mérkőztem. Egy apróság: az előttem leszedett asztalt nem törölte le senki, miután leszedte az edényeket. Picit foltos maradt. Az étlap jól átgondolt, jól használható. A belső tér nem nagyon akar mindenképpen keleties lenni, nyomokban azért az, de megmaradt kontinentális keretek között. A leveshez elég autentikus kanál is járt meg pálcika is, jól elvoltam vele, közelebb vitt a hangulathoz. Hatalmas terek vannak belül és felül, az utcáról fel sem tűnik! Kár, hogy japán szakácsot vagy felszolgálót nem láttam. Szervízdíj viszont van! Beleszámolják az étel ára mellé. Elfogadnak kártyát és készpénzt is egyaránt. De ez egy ilyen helyen természetes is.
Az Allée Bevásárlóközpont oldalában lévő japán étterem, amelyet közvetlenül az utcáról is megközelíthatünk. Hétvégén, családi program után tértünk be ide. A 2 szintes modern, tágas étteremben a felső szinten foglaltunk helyet, ahol még egy tágas teraszt is kialakítottak. Világos, szellős, nagy léptékű, szépen kialakított belső tér.
Az étlapon értelemszerűen a japán konyha ételeit találjuk, sok színes képpel ellátva. Elfogadható árfekvés, előételek 2000 Ft körül, főételek 2-3000 Ft környékén, körettel együtt, többféle sushi és sushi tálak. Elég sokat kellett várnunk az ételekre, szerencsére a gyerekek addig elszórakoztatták magukat. Ajándékba kaptunk egy sós zöldbab salátát. Vegyes dim sum előétel szettel (1990 Ft) kezdtünk, melyet stílusos fonott kosárban tálaltak. Itt sajnos nem a teljes kínálatot tudtunk végigkóstolni, mert nem midnegyik előételből volt készlet. Ettünk sült ráknyársat (2790 Ft), mandarinos csirkét (1890 Ft), teriyaki csirkét (2290 Ft) alapvetően rizs körettel. A 20 db-os sushi tálat egy fából készült csónakon tálalták (5990 Ft), ami nagyon hangulatos volt, s mindannyiunk tetszését megnyerte. Friss, könnyű, kellemesen fűszerezett, de nem csípős ételek (ez a gyerekek miatt volt fontos), megfelelő méretű adagok. Az ízek véleményem szerint azért valamennyire az európai ízlésvilághoz vannak igazítva, nem túl extrém. A 0,75 l-es Naturaqua ásványvíz 790 Ft-ba került. Kötelező szervizdíj nincs. 2 felnőtt + 3 gyerekre 16500 Ft-ot fizettünk, ami szerintem teljesen korrekt.