Miután szép, koratavaszi verőfényben erre vezetett ma az út, gondoltam, megkóstolom ezt a helyet is. Nagyon csábító a menü, idő volt, hely is volt, bementem és magyaros éteksorra voksoltam, azaz Újházi-tyúkhúsleves, csülökkel, pékné módra. . .
meg is kaptam egy szép tányér levest, a másodikat még nem is tettem a tálcámra szerencsére, amikor egy kedélyes beszélgetés közben a pultos lánnyal, az egészet egy rossz mozdulattal az nadrágomra öntöttem. Lebillent a tálca levesestől. Elég nagy tócsa keletkezett, borsóval, tésztával, sárgarépával, csirkehússal, én meg sorozatban kértem elnézést, törölgettem kétségbeesetten a nadrágomat, cipőmet, a lányok kijöttek a pult mögül és vendégek sora ide vagy oda, gyorsan feltakarítottak, és meg mag csak makogtam pirultan, azután beálltam a sorba, kérte,m egy másik adagot és ragaszkodni próbáltam ahhoz, hogy kifizessem, amit szétöntöttem. . . nem hagyták. . . legalább a munkájukért engedjék meg, hogy valamit adjak. . . nem engedték. Le a kalappal a személyzet előtt! És tulajdonképpen az ebéd is elég finom volt, ráadásuk elég olcsó is. Ezért csak ajánlani tudom!