A Hunyadi téri Posner bisztró és bárt ma fedeztem fel, pedig mint megtudtam négy éve működik. Rendeltem egy csirkecombból készült sörkorcsolyát (3700 ft plusz fsz díj), nem hatott meg, kissé száraz volt és zöld koridandert sem éreztem benne. Csapon két First sör, Pilsner és Voodoo IPA. Utóbbit választottam (1190 ft mínusz 20% happy hour,, plusz fsz díj 12,5%).
Az itallap 2 dlt ígér poharanként, valóságban hármat adnak. I lyet sem nagyon láttam, inkább a fordítottja a jellemző. Színvonalas hely mindent egybevetve, erős négy pont.
A Hunyadi téren megnyitott új szálloda, az UP földszintjén található a bisztró, amely rendezvényeknek is helyt ad, mi is egy ilyenen vettünk részt. Fiatalos, modern a berendezés, kényelmes ülőhelyekkel. A piros szín minden dekorációban megjelenik, domináns élénk színt adva. Dizájnos és tiszta a mosdó.
Az árak az átlagnál magasabbak, ez mondjuk több szállodánkban is jellemző az étteremben, de amúgy nem magyar sajátosság. A 3 fogásos ebédmenü 13500 Ft, itt egy szűkített étlapról lehet választani. A rövid á la carte étlapon 3 előétel, 2 saláta, UP és Vega burger előbbi Angus marhából, utóbbi grillezett gomolyával, 3 leves, 6 főétel (4500-12500 Ft között), a legdrágább fogás a 30 dkg-os Rib Eye steak körettel, fűszervajjal, 4 desszert. Magyar és nemzetközi ételeket készítenek, csinos tálalással, zóna adagokban, minőségi alapanyagokból. 12-22 óra között kapható bársnack is, az italok mellé. Kötelező szervizdíj 12,5%. A rendezvényen szolid ellátást kaptunk az ételek terén: 3 féle pogácsa, csokis minicsiga, lekváros táska, szintén mini méretben. A mennyisége a rendezvény létszámához képest alulméretezett volt. Italként ásványvizet, narancslevet és száraz proseccot kínáltak.