A ház borai a borostyános kertben

Pótkulcs BudapestPótkulcs Budapest a térképen

Átlagos 2022. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. június 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem vagyok egy romkocsma-fanatikus, sőt, inkább pont az ellentétje, nem rajongok sem az ilyen típusú helyek, sem a szokásos vendégkörük iránt. Ugyanakkor baráti társasággal nyáron előnyös ezek teraszán üldögélve múlatni az időt. A helyszín a Podmaniczky út és az Andrássy út között található egy csendes egyirányú mellékutcában. Estefelé mentünk, névtáblát, feliratot nem is láttam, csak egy sötét udvarba vezető nyitott kaput, amit egyre jobban benő a futó növényzet. Az egész udvart asztalok foglalják el elég sűrűn telerakva, szintemelkedéssel. A beltérben szemben található az italpult, ahol személyesen kell rendelni és fizetni. Asztalszerviz nincs, de időről-időre körbejár egy fiú a személyzet soraiból és begyűjti az üres poharakat, illetve kiüríti a megtelt hamutartókat.
Ételeket is kínálnak, a mellettünk lévő asztaltársaság vacsorázott is, így láttam az ételeket, mi azonban nem ettünk. Cézár saláta, csirkés tortilla, sztrapacska is szerepelt az étlapon.
A beltérben van még egy oldalsó terem is, ahol több órán át élő népzene szólt. Az udvarra nemigen szűrődött ki a hang.
A mosdó lepattant, a tisztaság is fokozható, de volt WC papír, szappan és kéztörlő is.
Természetesen a WC ajtókat itt is feliratok és matricák "ékesítik", de még csak 1-1 ilyen lelkes ötletgazda kezdett el munkálkodni rajtuk.
A kiszolgálás nem volt éppen barátságos, elég unott arccal végezték a munkájukat, főleg a szőke hajú lány.
A beltérben is van pár asztal, illetve a falat nagy méretű geometrikus mintázatú képek díszítik, de minden vendég a teraszt választotta ezen az estén.
Kedden este eszünkbe nem jutott volna asztalt foglalni, pedig kellett volna. Gyakorlatilag telt ház volt, illetve pár asztalon "foglalt" tábla. Szerencsés módon, a fal mentén talán az egyik legjobb elhelyezkedésű asztalt sikerült kifogni.
A ház bora helyett Frittmann rosé cuvée hosszúlépést (640 Ft) ittunk, valamint a barátunk a ház fehér borát, a balatoncsicsói Hertzka Pincészet olaszrizling nagyfröccsöt. A ház borai Kékfrankos rosé (450 Ft/dl), illetve Cabernet Sauvignon (590 Ft/dl) ismeretlen pincészettől, illetve volt még a táblán az etyeki Haraszthy Pincészet pinot noir roséja (520 Ft/dl).
Sörök tekintetében középvonalas kínálat: Kozel, HB, Dreher, Dreher IPA, Guinness, Asahi, Peroni lager. Legalább volt választék, bár nem a kézműves kategóriából.
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (8)
Pótkulcs Budapest - EgyébPótkulcs Budapest - EgyébPótkulcs Budapest - EgyébPótkulcs Budapest - EgyébPótkulcs Budapest - EgyébPótkulcs Budapest - EgyébPótkulcs Budapest - EgyébPótkulcs Budapest - Egyéb

Pótkulcs további értékelései

2023.06.05barátokkal
Bevallom, nem ismertem, egy cimborám csábított el oda egy körúton sétálgatós laza estén. Meg még valami... hát, izé, hogy is mondjam, nem vagyok valami nagy romkocsma-járó, valaha még bizonyos ellenszenveket is éreztem a műfaj iránt, de azért változnak az idők, az a szalonsznobizmus vagy micsoda...
2018.07.04a párjával
Romkocsma feeling a bulinegyed nyomora nélkül.. Eldugott kis terézvárosi utcában egy jó hely. Egy régi ház udvarában aljában található. Pont jó, nincs túlsztárolva túllihegve. Az ételek is italok is egyszerűek, semmi faxni. Csapolt barna sör is van! :) A személyzet is kedves,...
Grand Hotel Esztergom - Mesés advent fürdőbelépővel
Grand Hotel Esztergom