2022. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. május 20.Ajánlom a helyet másoknak is!
A sokadjára megújuló Váci utca déli szakaszán, a Fővám tér közelében található kis kávézó. A közelmúltban nyithattak meg, mert tavaly vagy korábban nem emlékszem, hogy láttam volna őket. A rendelés, fizetés és kiszolgálás bent történik a pultnál, alapvetően édes és sós péksüteményeket, kávét és üdítőt lehet kapni itt.
Rajtam kívül minden vendég külföldi volt. A benti részben csak "talponállózni" lehet a fal mellett egy szűk sarokban, a sétálóutcára kitelepülve viszont van 6 db 2 személyes asztalkájuk, amelyeket hármasával akár össze is lehet tolni.
A kávét elvitele is lehet kérni papírpohárban, amit én ha csak lehet, szeretek elkerülni. Nem azon a plusz 1 percen múlik, amennyi idő alatt meg tudok inni egy feketét. Egy eszpresszót kértem tejjel, ami 390 Ft-ba került, a tej nem volt feláras, direktben a tejesdobozból belöttyintette a barista hölgy a csészémbe, nem volt külön kitálalva. A kiszolgálás gyors, kedves, szimpatikus volt.
A péksütemények a fősodort képviselik, számomra értelmezhetetlenül rengeteg porcukorral megszórva. Kakaós csiga (395 Ft), túrós táska (480 Ft), belga csokis fánk (420 Ft), dupla csokis bukta (360 Ft), áfonyás és csokis muffin (495 Ft), valamint voltak még szendvicsek és pizzaszelet is. Külsőre, ízre, minőségre amolyan Aldi-Lidl pékáru színvonal volt, de nem ilyen árfekvésben, hanem kb. a duplája. Tudom, nem összehasonlítható egy nemzetközi üzletlánc és egy kis kávézó, de azért tény. A Cappy gyümölcsleveket hűtve is kínálták.
Van egy kedvezménye kombináció, bármely péksüti és kávé együtt 900 Ft.
A kávé Veggaccino hagyományos olasz pörkölésű, 100% Arabica, még sosem hallottam róla. A kávé átlagos volt, iható, de jónak nem mondanám.
Összességében ez nálam négyes alá.
A hely előnye, hogy gyorsan lehet kávéhoz, italhoz, ételhez jutni, nem kell emiatt beülni egy étterembe vagy bisztróba, ahol összességében biztosan többet fogunk költeni és több időt töltünk el.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Népszerű szállások a környéken
Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár
131.404 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval