Kiváló 2023. áprilisban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2023. május 4.
A budai várnegyedben nem könnyű pénztárcabarát helyeket találni, ezért ajánlom jó szívvel a Szentháromság tér és a Dísz tér közötti szakaszon található Príma ABC-t (persze, ennek is magasabbak az árai, mint egy külvárosi hipermarketnek), amelynek emeleti szintjén egy remek, hangulatos kávézót fedeztem fel. A blokkot visszanézve CBA Príma Budavár néven fut a hely. A boltból közelíthető meg, el kell menni a bejárattól a hátsó falig, és ott egy lépcsőn mehetünk fel a kávézóba, itt már nyilak és feliratok mutatják az irányt. Csinos, de nem éppen kényelmes kávéházi asztalok közül kb. 8 db található, a dekorációban régi konyhai és kereskedelemben használatos eszközök láthatóak a vitrinekben. Az egyetlen alkalmazott igen elfoglalt volt a folyamatosan érkező vendégeknek köszönhetően. A rendelést a pultnál kellett leadni, itt és az asztaloknál is található étlap és itallap. Az elkészült kávét, szendvicset utána kihozta az asztalokhoz. A távozó vendégek után letakarítani az asztalokat, elpakolni nem volt prompt ideje. Szerintem elkelne ide a segítség, legalább még egy alkalmazott jól jönne a gördülékenyebb kiszolgáláshoz. Finom volt a Julius Meinl kávé, a cappuccino 900 Ft-ba került. Néhány sütemény, péksüti, hideg- és meleg szendvics szerepel a kínálatban. Meglepett ez a hely, nem is tudtam róla, de igazán kellemes volt minden szempontból. A felső szinten a kávézó mögötti helyiségben Hungarikum italokat lehet beszerezni.