Kiváló thai és vietnami étel és italválaszték - ez vár bennünket a QUÍ-ban. Kedvcsinálónak meg is említünk párat: selyem tofu, Nam Tok (thai bélszín steak saláta), Tom Yum leves a tenger gyümölcseivel,Suon Shua Ngot (vietnámi édes-savanyú sertés oldala. De nem csak a kínálat különleges, hanem a maga a helyszín is, amelynek ékköve a XIX.
A tavalyi év egyik legjobb gasztro-élménye volt a belvárosi QUI, amelyet a SAO és a KHAN étterem tulajdonosi köre nyitott meg harmadik éttermeként a fővárosunkban. Hasonlóan a másik két éttermükhöz, itt is az ázsiai konyha legjobb pillanataiba nyerhetünk bepillantást.
Egy értékelésben úgy írtak róluk, hogy "kortárs Ázsia felsőfokon" és valóban ilyen élmény volt számomra is a QUI, én sem fogalmazhattam volna meg frappánsabban. A nem hosszú (2 db A4-es lapnyi), de annál izgalmasabb étlapon thai, vietnami és kínai ételek szerepelnek. Csak példaképpen: Tom Yum, Tom Kha és Pho levesek, Thai Curry-ből egy tucatnyi, vietnámi saláták üvegtésztával, zöldségekkel, tenger gyümölcseivel; Pad Thai, Pad Woon sült tészták. A beltér csúcskategóriás, egyszerre modern és tradicionális, és egyértelműen a minőség, igényesség, hozzáértés, professzionalitás sugárzik minden megmozdulásból, de mégis emberközeli és barátságos marad a hangulat. Az értékes faragott tömör faburkolatokat, bútorokat Ázsiából szállíttatták ide. A teraszuk kicsi és a járdára települt, így egyértelmű volt, hogy a belteret választjuk. Tofusalátát és töltött sült batyukat ettünk, azért csak ennyit, mert egy gasztrotúra kezdő állomásaként jöttünk ide és muszáj volt tartalékolnunk a következő helyszínekre. Minden esetre én nagyon szeretnék még visszajönni ide mást is enni. Különleges élmény volt számomra a QUI.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.