2016. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. március 1.Ajánlom a helyet másoknak is!
Rácheléknek 3 cukrászdájuk van Pesten, a Hollán Ernő és a Veress Pálné utcaiban már többször is jártam, a Wesselényi utcára még nem kerítettem sort (Noé cukrászda), de szintén tervben van.
Elsősorban a flódnival vált híressé, melyet tradicionális alapokon, de saját recept alapján készít immár évek óta.
Az újlipótvárosi cukrászda hangulatával és berendezésével a régmúlt, húszas-harmincas éveket idézi, tipikus kerek kávéházi asztalokkal. A falakon a tulajdonost ábrázoló fotókat és újságcikkeket láthatunk.
A kínálatban találunk tradicionális kosher zsidó édességeket (a flódni mellett almás-diós macesztortát), a flódnit nemcsak kockában, hanem tortaként is készítik. A tortaszeletek között különlegességeket, egyedi ízeket is felfedezhetünk. Diabetikus, glutén- és laktózmentes desszerteket is készítenek. Árak tekintetében az átlagnál drágább kategóriába tartoznak, bár elég nagy a szórás, mert 400 Ft-tól kezdődően 690 Ft-ig kerül 1-1 szelet. A csokis mousse torta (620 Ft) habkönnyű, nagyon csokis, nem édes, nem tömény, jól eltalált finomság. A flódni számomra egy kissé tömény, nehéz. Érdekes és finom a Szapáry torta (kávékrémmel, baracklekvárral töltött piskóta), a Blaha Lujza torta (diós lapok között pikáns málnalekvár, a tetején fehér cukormáz) és a kókuszos-csokihabos Bounty torta is. Különleges a sós karamella torta (690 Ft), ami itt egészen másmilyen volt, mint amilyet eddig kóstoltam más cukrászdákban.
A kiszolgálás nagyon kedves, barátságos.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (21)
Még több kép (11 db)
Raj Ráchel Tortaszalon - Hollán Ernő utca további értékelései
2020.08.16egyedül
Ismét benéztem ide, ebbe az évek - már inkább 1-2 évtized? - óta működő kóser cukrászdába, kíváncsi voltam, mi változott a legutóbbi látogatás óta. Nos, leginkább semmi, a dekoráció, a berendezés teljesen ugyanaz maradt és a sütemények frontján sem tapasztaltam változást, ami persze nem jelent...
2016.04.01barátokkal
Van egy budapesti ismerősöm, aki mindenáron le akart beszélni Raj Ráhel tortaszalonjának meglátogatásáról, mondván, hogy nemcsak túllihegett, de rettenetes. Hasztalan. Miután már meglátogattam az V kerületi egységet, biztos voltam benne, hogy nem hagyom ki a XIII kerületit sem. Másrészt meg az...
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
Hotel Korona Wellness Eger