2023 januárban egy fiatal magyar házaspár nyitotta meg a belvárosban, a Paulay Ede utcában kézműves pékségét. Hogy miért éppen Randevú, azt nem tudom, minden esetre ez inkább amolyan múltidéző, régimódi név szerintem, pedig a hely teljesen mai, jelenkori. Nincs sokféle termékük, de ami van, az izgalmas, és nem is nagyipari mennyiségben "termelnek".
A ciabatta szendvicsek 1300-1400 Ft-ba kerülnek, volt húsmentes is köztük. A sima corissant-t én drágának éreztem 800 Ft-ért, a pisztáciával töltött 1200-ért sajnos máshol is ennyi vagy még több. A tradicionális zsidó édesség, a diós rugelach (500 Ft) kitűnő volt, természetesen igazi dióval készült, nem diópótlékokkal. Szintén a zsidóság kedvelt kalácsa a babka, 800 Ft-ért jutányos, ezt sok helyütt aranyárban adják. Helyben 4 csinos asztalkánál lehet sütizni, kávézni, reggelizni. Az adventi időszakban a mákos és a diós bejgli mellett készítettek mandulás - kandírozott narancsosat is. Szeretnének ragaszkodni a pékség kézműves jellegéhez, ezért a dagasztáson és sütésen kívül nincs más automatizált folyamat, mindent kézzel készítenek, a leveles tésztákat is. Az Arch&Beans specialty kávéját kortyolhatjuk a péksütik mellé, érdekesség, hogy saját Randevú Blendjük is van. Bekerültek a 2024-es Street Kitchen Guide-ba is, szerintem jogosan. Én is jó szívvel ajánlom őket.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.