2022. májusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. május 18.Ajánlom a helyet másoknak is!
Az elmúlt hetekben megnyitott kifőzde nagyon közel esik a lakásunkhoz, így a home office idején úgy alakult, hogy már kétszer is megfordultam náluk. Az egykori, évekkel ezelőtt kifejezetten jóféle Hentes helyén nyitották meg az étkezdét a Visegrádi utca Szent István körúthoz közeli szakaszán. Ebből következőleg a Nyugati tér vonzáskörzetében található. A nyitáshoz kapcsolódóan 10%-os kedvezményes szórólapokkal hintették meg a környéket, melyet sok vendég felhasznált, magam is.
A kínálatban rántott húsok, halak, zöldségek, töltött és rántott húsok szerepelnek, kapcsolódó köretek (rizs, krumpli, burgonyapüré), saláták, majonézes ez-az, apró desszertek (túrógombóc, somlói galuska, példaképpen).
Egyik alkalommal elvitelre vásároltam, majd utána helyben is ettem. Pontosan 6 nap telt el a két látogatásom között és már ez alatt is emelkedtek az árak. Szerintem ez nem túl korrekt, és nem vall túl jó üzletpolitikára és tervezésre sem. Még akkor sem, ha az emberek a boltokban járva tapasztalják az áremelkedéseket, de azért nem ilyen ütemben és gyorsasággal. Mindezt olyan nem professzionális módon oldották meg, hogy a pulton az ételek előtti cédulákon már a magasabb ár szerepel, míg felette a táblán (kézzel, krétával írva) még az eredeti, alacsonyabb árak szerepelnek. Amúgy nem egységesen emeltek, és nem is mindent.
Helyben evéshez kizárólag magas bárasztalok vannak, és kevés a szék, így többen is csak állva tudnak enni. Mivel most zajlik több építkezés is a környéken, így sok munkásember is itt étkezik, illetve persze a környéken élő lakók.
Az ételek többségét dekára mérik le, a desszertek fix árasak (330 Ft).
Ettünk csirkemell dobverőket, rántott sertésszeletet (590 Ft/ 10 dkg), édesburgonyát (690 Ft / 10 deka, 6 nappal később már 750 Ft), sült krumplit (390 Ft/ 10 dkg), rántott cukkinit és karfiolt (390 Ft/ 10 dkg), rizibizit (390 Ft/10 dkg), majonézes kukoricát (290 Ft/10 dkg). A zöldségek esetében a fűszer, legalább a sózás hiányzik. Az ételek előre le vannak sütve, de elég gyorsan pörgött a készlet, így ha nem is forró, de langyos volt minden. Nekem ez nem volt zavaró, legalább nem mikróztak. Van naponta változó 2 féle leves, ottjártamkor hagymaleves volt az egyik.
A kiszolgálás a pultnál elég gyorsan történik, a dekára kimérés korrekt, viszont összességében egyáltalán nem olcsó hely. A húsmentes ételt kihoztam kedvezménnyel 1600 Ft-ból, de nem volt nagy az adag és ugye ez így csak egy főétel, egy fogás volt, ital nélkül.
Újdonságként jó volt, de törzsvendégek nem leszünk.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (17)
Még több kép (7 db)
Hunguest Hotel Helios Hévíz