2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. október 21.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Mátyás tér is sokkal kulturáltabban néz ki, mint mondjuk egy évtizeddel ezelőtt, hogy még korábbra ne menjünk vissza a múltban. Pozitívum, hogy itt is normalizálódnak a viszonyok, ehhez járul hozzá a szintén a téren működő cukrászda is, amely egy igazán barátságos, fiatalos hely. A tulajdonos fiatal hölgy van a pultban, személyesen és nagyon kedvesen foglalkozik a vendégekkel, emlékszik, hogy a nagymamájával betérő kisfiú legutóbb melyik fagylaltot választotta, most is ajánl neki.
Velem is hosszasan beszélgetett, amíg a kinti teraszon ülő környékbeli pár részére elkészítette a kávét. Szívvel-lélekkel viszik ezt a helyet, folyamatosan csinosítják, s ahogy elmondták, szeretnék egyfajta kulturális pontként is elfogadtatni. Ezért az emeleti részt - alacsony mennyezet - úgy alakították ki, hogy lehessen kisebb kiállításokat rendezni. ottjártamkor egy fiatal, szárnyait bontogató lány képei voltak a falon (hát, eléggé szárnybontogatós volt még, maradjunk annyiban, de a kezdeményezés minden esetre szép).
Itt a galériaszinten kényelmes pamlagok vannak, fekete-fehér színben, elegáns, de biztos kényes. A falon magvas életbölcsességek, idézetek. A lenti részben benn is van ülőhely, az is puha, csergés. A teraszon talán 3 kerek asztal székekkel. A járda elég széles ahhoz, hogy ne zavarják a járókelőket.
A borkínálat elég széles, ezeket elvitelre, ajándékba is szokták vásárolni, az árakat próbálják ennek megfelelően szinten tartani, hogy ne az ABC-ben vásároljanak, hanem inkább tőlük.
A fagyi korrekt, nem albán. A puncs a régi időket idézi, tradicionális. A pisztácia annyira nem ütős nekem, bár állítólag ez a vendégek egyik kedvence. A csapolt Carlsberg és HB mellett néhány kézműves sört is kínálnak üvegesben.
Ottjártamkor a pultban 7 féle sütemény volt, 500 Ft körüli szeletáron, házias finomságok, amelyeket a tulajdonos hölgy készít. A Rákóczi túrós szelet klassz.
Összességében a hozzáállást nagyon díjaztam, sok ilyen hely elkelne még a városban, sőt, országszerte.
Free wifi van.
Még több kép (5 db)
Rauf Cukrászda & Kávézó további értékelései
2022.03.10egyedül
![]()
A Rauf cukrászda lélekkel vezetett hely. A kiszolgálás bűbájos, a sütemények bloggerzsánerűek. Magyarán lelkes, motivált autodidakta stílusúak, nincs belőlük kispórolva semmi. Tartanak mindenféle csemege terméket is, például roppanós jalapeno savanyúságot. Ettem már náluk remek málnás francia...
2019.08.28egyedül
![]()
Más és más napszakban, de kerengtem már itt, volt már fagyi, üdítő, ma meg úgy estem be, mint a szomjazó sivatagi vándor. Szakadt rólam a víz. Itt tényleg nagyon kedvesek az emberhez. Ez nem csak egy cukrászda, ez egy intézmény, közösségi hely. Nem csak sütik, üdítők, de borok is, sörök is. Meg...
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
44.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval