Nemrèg tèrtem be. Elèg dràga hely a sok külföldi miatt ès mert exkluziv helyen van. A burgereidet te állithatod össze. Vannak mexikói kaják is. Sajtburgert ettem marhahús pogàcsàból. 1300 ft volt plusz a sajt 300. Ha jól emlékszem a sültkrumplièrt 600 ft kellett fizetni. Elèg dràga.
A 2016-os látogatás gyenge eredménye nem tudott eltántorítani attól, hogy ne adjak még egy esélyt a helynek, amely amúgy továbbra is töretlen népszerűségnek örvend, legalábbis a fiatalabb korosztályú külföldiek körében. Hatalmas alapterületen a Király utca elején évek óta működnek.
Most figyeltem fel rá, hogy ebédidőben, 11-15 óra között egész jó mexikói menüt kínálnak. Egy választott leves (tortilla vagy milpa leves), egy választott főétel (taco, burrito vagy quesadilla), limonádé vagy ásványvíz. A tortilla leves sűrű, hatalmas adag, tűzforró, jó fűszeres. 2 db húsos, sűrűn megrakott Taco Picadillo. A limonádé mentás, chia magos, nem hétköznapi. Szerintem remek ár-érték arányú ajánlat, ami nemcsak kiadós, de finom is volt. Sok ülőhely van a belső részben, tágas, szellős a tér, azonban az asztalok tisztaságára több figyelmet kellene fordítania a személyzetnek. A másik pultnál burgereket sütnek, a bejárattól jobbra kávépult, továbbá a belső részben van egy külön pult az alkoholos italok rendelésére is.
Elmondhatom, hogy lassan az összes kézműves hamburgerezőben jártam Budapesten. Jobbnál-jobb műveket kóstoltam, és szomorú is lettem, amikor kiderült, búza intoleranciám van. Felcsillant hát a remény, ennek a kézműves hambizónak a menüjét láttán! Van gluténmentes hamburger(ami feltételezi a búzamentességet)!
Vasárnap, farkaséhesen nekilódultunk hát a párommal, hogy bevegyük a helyet! Érkezésünkkor tömény kajaszag fogadott minket. A hely nem volt tele. Furcsa előjel. 4 hamburger volt feltüntetve, mint opció. Őszintén, egyik sem volt túl csábító. Aztán meglepődve konstatáltam, hogy extra dolgokat(amik amúgy alap kiszerelései egy hamburgernek pl. : sajt), elég drágán lehetett bele pluszba kérni. Összeszedtük a gondolatainkat és leadtuk a rendelésünket. Úgy 10 percet várhatunk, amikor már meg is jelent a kivetítőn a számunk. Kinézetre nyálcsorgatóak voltak az ételek. Gusztusos fatálcán. De a puding próbája az evés! Beleharaptam a hamburgerembe, és vártam azt a hamisítatlan ízorgazmust, amit egy ilyen drága remekmű szokott adni. De nem jött. A hús rágós volt, semmi sem passzolt egymáshoz. És a gluténmentes "hamburger" buci, teljesen olyan volt, mint egy 60ft-os vizes zsemle a sarki boltból. A páromé(a húst megkóstoltam), némileg finomabb volt, de elmondhatom, hogy közelében sem volt az eddig kóstolt kézműves hamburgereknek. A mosdót meglátogatva sem volt túl fényes a helyzet. Wc papír szétdobálva minden mellékhelyiségben. Látszott, hogy a személyzetnek derogál ide bemenni kitakarítani. Szomorú. Egy kis odafigyeléssel ez a hely sokkal jobb is lehetne. Én nem ajánlom senkinek!
Minden szempontból csalódást keltő hely, pedig felkapottnak és népszerűnek látszik, amikor erre jártam, mindig láttam benn több-kevesebb vendéget. Talán ezzel a népszerűséggel élnek vissza, de úgy gondolom, a Király utcabeli erős konkurenciában előbb-utóbb ez vissza fog ütni, vagy csak idealista vagyok. . .
Koszos, ragacsos magasított asztalok (bárszékekkel), udvariatlan, nemtörődöm, érdektelen kiszolgálás, úgy összességében szervezetlenség és fejetlenség. Nem tudja az ember, hogy hová álljon, több oldalról beállnak a nem létező sorba, és találomra veszik fel a rendelést, amire aztán rengeteget kell várni, pedig ez egy gyorsétterem lenne. Véleményem szerint ez nem kézműves hamburger minőség, bár mostanában már mindent divat kézművesnek hívni. A buci házgyári minőségű, valószínűleg nem volt friss, ízre édeskés, ráadásul túlégetik, a hús széleit szintén, míg a közepe félig nyers maradt. Alapból is drága a hamburger, de az extra feltétekért kért pénz indokolatlanul megdobja még ezt az árat is. Nem ajánlom, egyszer elég volt.
Ma este tértünk be ide tüzijáték előtt. Gondoltam készitek ugymond egy saját burgert. Az ételre sokat kellett várni. A kiszolgálás undok volt és barátsagtalan. Az étel hibátlan és izletes volt viszont köret nélkül kicsi volt az adag ráadásul kicsit drága volt. Csak a burger 2300 forint volt. Italt és köretet nem vettem.
A hangulat jó volt a tálalás tetszett nagyon(Kis fábol készült dobozba rakják a burgert)nem volt olcso de remek izek voltak viszont kicsi volt az adag. Jövőbe ujra letesztelem még hátha változik a kiszolgálás.
Street food-jellegű étterem, így a kiszolgálás, hangulat iránti elvárásaink nem voltak túl nagyok. A fatálca, amin a hamburger érkezett, még tetszett is. A hamburgerben a hús tényleg jó, de a briós jellegű zsemle túlsütött (nemcsak a mienk, már a várakozás alatt feltűnt). A hús mellé lehet válogatni, extra feltéteket - indokolatlanul drágán. A hamburger pedig nem csak hús és zsemle. . .
Kedvelem az új, kézműves hamburger irányzatot, de ez a hely. . . Belépsz, semmi iránymutatás, mi hogyan lenne. Beállsz egy félkör alakú tömeg szélére, összevissza adja le mindenki a rendelést. A recepciós/pincér kislány random fogadja a megrendeléseket, sokan morognak, de mindegy. 11-ik perc: apad a "tömeg", 3 olasz srác jön és utána mi.
Már a fenséges illatoktól csorog a nyálunk, remény faktor felszökik. A társaságunk talál jó helyet, a központi pult szélén, szuper. Jelzem a kislánynak, itt állunk az olaszok után, csak ha végez velük, nézzen oldalra, és már sorolom is, mindent kiválasztottunk. . . Persze hogy utána belefog mások rendelésébe. Odamegyek kivárom (16ik perc) a közben bejövő férfi rendelését, mostmár talán tényleg. . . Erre pincérlány kijön a pultból, én ott állok rendelnék, és halálos nyugalomba elkezdi összeszedni a kosarakat, papírhulladékot, stb. Üzenem neki: elegánsan kiszúrtál velünk, semmi gond, ki is jöttünk, ettünk máshol, nem dőlt össze a világ. Ilyen az, mikor egy jó helyen lévő street food hely, szuper designal, jó forgalommal már ilyeneket megengedhet magának. Sajnálatos. . .
Négy gyerkőccel mentünk kipróbálni , milyen is a streetfood egyik ékköve. Nem kellet csalódnunk!! Mivel sokan vagyunk;) szinte mindegyik hamburgert kipróbáltuk és se ízben ,sem mennyiségben ,sem minőségben nem találhatunk ellenfelet ebben a kategóriában!! Jó szível ajánljuk mindenkinek!
A Burger Marketben nagyon jó volt a hamburger. Úgyszólván kifogástalan. Húst sütni sokfelé tudnak, de itt a zsömle is úgy volt könnyed, hogy nem hajazott a McDonalds-Burger King vonalra. Tartanak kiváló kézműves söröket, amihez műanyagpoharat adnak. A kiscsajtól kérdem, hogy tud üvegpoharat adni, mondja „igen”.
Megdicsérem, majd látva, hogy műanyagba csapol, elkedvetlenedem. Tisztázzuk a félreértést, de rendes poharat nem kapunk. Távozáskor a tisztán hallható köszönésre nem válaszol, pedig össze sem vesztünk. Nem leszünk törzsvendégek, de egy hamburgerre a másik egységbe vélhetően betérek még.