Munkaidőben csak egy gyors ebédre volt időnk, ezért kerestünk valami szimpatikus helyet a Blahán. Vagy 10 évvel ezelőtt már ebédeltem itt egyszer, de akkor még egy szokványos kisvendéglő állt itt, majd később egy kávézó működött. Mint megtudtuk, kb. másfél éve nyílt meg a Rendelő, a nevéhez illő izgalmas berendezéssel.
Mivel a galéria sokkal érdekesebb, ha van hely, inkább ott érdemes leülni. Hétköznap kedvező árú 2 fogásos ebédmenüt kínálnak (leves + főétel 890 Ft), ami ottjártunkkor zellerkrémleves volt krutonnal, valamint rántott csirkemell hagymás krumplisalátával. Mindkét étel korrekt volt, nem túl nagy adag, a salátából nem sajnálták a hagymát, de kellemes ecetes volt a fűszerezése. A berendezésben mindenféle orvosi dolgot helyeztek el, a falon egy óriási agy szelvényrajz és látásvizsgáló ábrák vannak, a mosdókhoz pedig humorosan "Mintaleadás" feliratot tettek. A felszolgáló hölgy zöld műtősruhába öltözött. Nekem bejött ez a dizájn, nem volt erőltetett, sem félelmet keltő, inkább vicces, fiatalos.
A Blaha Lujza tér vonzáskörzetében működő Rendelőnek jó híre van, legalábbis világhálós gasztro-nyomozásaim során többször is beleütköztem. A Főzdefesztivál alkalmával sikerült ide is ellátogatni, miután a rendezvény helyszínéhez közelebb eső Ramenkában nem kaptunk helyet.
Kiültünk a kellemes teraszra és rendeltünk jó pár ételt, melyek mutattak némi ingadozást minőségben, de mind ütöttek egy alapvető mércét és élvezetesek voltak. A legjobb fogás a két tipikus „street”-étel, a végül megkapott fish and chips és hamburger volt, amit tisztesen elkészítettek, és karikára vágott főtt majd sült krumplival szolgáltak fel, akárcsak a friss, kukoricapehely-bundában sült ízletes halat. Hétköznapokon igen kedvező áru menüt is kínálnak, erről sajnos mi, szombat lévén, lemaradtunk. Összességében jót ettünk a Rendelőben, baráti áron, s jól is éreztük magunkat.