Kiváló
2015. márciusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. március 9.Ajánlom a helyet másoknak is!
A minap végre eljutottunk a Rézkakasba, egy barátunknak köszönhetően, aki így viszonzott egy gesztust. Az étterem séfje Bernát Dániel, aki megfordult már korábban az U26ban (ma Nu bisztró, a koncepció változatlan), s a Bagolyvárban is. Biztos kezű, kreatív, ügyes konyhafőnök. Remek a beltér és kitűnő a kiszolgálás.
Ettünk négy fogást ketten, a kacsamájterrinetől a csokicsodáig (vagy valami ilyen jellegű neve volt a desszertnek), minden fogás remeknek bizonyult, a 12 Gault Millau pontot az étterem vita felett megérdemli, tán még 13-at is.
Két megjegyzésem lenne azért: nem kell túlzásba vinni az előételadagok lecsökkentését, másrészt nem kell túlzásba vinni a díjszabást sem. A Rézkakas árai jóval fölötte vannak a hasonló színvonalú éttermek árainak pl. Walter, Chianti, Kistücsök, Brill, igaz, ezek mind vidékiek, de a Michelin csillagos, szomszédos Borkonyhában is olcsóbban lehet enni, mint a Rézkakasban. Két előételre, egy főételre, egy desszertre, egy limonádéra, fél liter ásványvízre és egy deci borra fizettünk 20.000 forintot úgy, hogy tudatosan visszafogtuk a rendelést. Könnyedén ott maradhatott volna a duplája is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Rézkakas Bistro további értékelései
2019.12.29egyedül
Kiváló
Évek óta a Top100 hazai étterem között tartják számon, nem is érdemtelenül, de a legjobb 5-10 közé nem sikerült magukat beverekedniük. Helyszín a belváros szíve, több csúcsétterem a közelben, az utcában is. Elegáns, igényesen kialakított beltér, de az asztalok nagyon közel vannak egymáshoz....
Népszerű szállások a környéken
36.900 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
45.800 Ft / 2 fő / éjtől választható ellátással