Nemzetközi hangulatú, teraszos kávézó, reggeliző és delikátesz a Lövölde térnél. Közvetlen szomszédságukban egy kisebb újhullámos kávézó működik, a két egységnek azonban nincs köze egymáshoz. Először azt hittem, hogy ez valamilyen ázsiai bisztró, de tévedtem. Belépve a termékkínálat alapján egy olasz tavernára gondoltam, de az meg sehogy nem jött össze a névvel.
Egy idősebb, magyarul beszélő pár által üzemeltetett hely a Rimon, s a névre rákérdezve meg is érkezett a megfejtés. A Rimon héber, jiddis nyelven a gránátalmát jelenti, amely meg is jelenik a logóban és a dekorációban. A gránátalma a Ros Hasana, azaz a zsidó évkezdet idején az egyik tradicionális étele, amely a Gergely-naptár szerint valamikor szeptember-októberre esik, mozgódátum. Helyben lehet kávézni, valamint egyszerűbb ételeket fogyasztani. A kézzel írt rövid étlapon tojásételek, Eggs Benedict, melegszendvics, pastrami, valamint nemzetek reggelije szerepel: angol, olasz, amerikai és izraeli, mondjuk éppen magyar nincs itt Magyarországon, a fővárosban. . . Árban 2900-4900 Ft között alakulnak az árak. A cappuccino 900 Ft-ba került, középszerű volt és túlságosan forró, az itallap szerint szicíliai Moak kávé volt, nem ismerem ezt a márkát. A tiramisu ellenben jóféle volt! Lehetett flódnit is kapni. Nagyon tetszett, hogy a bejáratnál a küszön tésztából volt kirakva (ld. fotó). A delikátesz részlegben olasz tésztát, szószokat, olívaolajat lehet venni. Összességében 4 pontot tudok rá adni.