Ha emlékezem nem csal, a Roham bár helyén működött hosszú éveken, sőt évtizedeken keresztül a Metró klub. Mi a tavalyi évben egy hosszabb turné keretében fordultunk meg itt, pihenésképpen. Tetszett az ételes pult, ki is használtam a lehetőséget és vettem egy szendvicset, egy minőségi buciba tettek valami zakuszkaszerű zöldségragut, jobbacska volt az összhatás, színvonalasabb az átlagos kocsmai ételeknél.
Hozzá száraz fehérbort ittam. A beltér egyszerű, de hangulatos, látszik, hogy sok pénzt nem feccoltak bele, de ezt nem is várjuk el. Külön értékeltem azt a feliratot, amit jómagam is hirdetek sokfelé, de hallottam már a Borakadémia egyik ex-alelnökétől is, tételesen hogy “borra sör, mindenkör”. Ami persze ellentétes a közhiedelemmel, miszerint “borra sör meggyötör “ és “sörre bor mindenkor”. (Egyébként ennek a megfelelője megvan a német és a román nyelvben is). Jómagam soha nem tapasztaltam ilyenszerű gyötrődést, sőt, a sör kifejezetten jól tud esni egy átborozott este után. A Roham bárban a sörválaszték kommersz, van néhány jobb boruk és töményük. Összességében nem rossz hely ez, ajánljuk másoknak is.
Jó párszor megfordultam itt a barátaimmal, elsősorban késő esti, éjszakai órákban, koncerteken. Persze nemcsak a zenét hallgattuk-néztük, a bár kínálatát is teszteltük, a magam részéről leginkább az italokat. Rendezvények idején a bárpultnál mindig nagy a forgalom, tolongás, de a fiatal személyzet egész éjjel pörög, jó kedvűek, barátságosak.
Egyik alkalommal a pultos fiú ügyetlenül tette oda az egyik röviditalos poharunkat és egy apró kortynyi kifröccsent belőle a pultra. Sűrű bocsánatkérések közepette előkapta az üveget és 2 másik italt töltött nekünk teljesen ingyen (miközben az eredetileg rendelt 2 italt is kiadta). A bejárattól jobbra lévő ételes pultnál szendvicseket készítenek, a hozzávalók összeállítása tekintetében abszolút rugalmasak, mindenkinek azt tesznek bele, amit szeretne. A bejárat előtt van pár szék és kis asztal, de a szűk járdán nem igazán van sok hely, és a dohányosok is mindig itt gyűlnek össze. A benti részben, ahol a pult is van, elég sok asztal és szék található, a berendezés egyszerű, mondhatni retró. A benti terem a koncertterem, a fal körül itt is vannak székek asztalok. Kiszolgálás nincs, a pultnál kell rendelni. A mosdók állapota lehetne jobb is.