A Róma Ételbár évtizedek óta fogalom a környéken. Egy házaspár üzemelteti, a hölgytag, Cica (nénit) mindenki ismeri errefelé. Vannak, akik már évtizedek óta járnak ide. De nemcsak nyugdíjasok kedvelik, hanem a környéken dolgozók és a fiatalabb korosztály is. Egy igazán családias, vendég- és emberközpontú, de ugyanakkor nagyon egyszerű kisvendéglő.
Ez az a hely, ahol idegenek is teljesen természetes módon összeülnek egy asztalhoz, ha így praktikus a hely kihasználás. Nyáron a járdára kitelepült plusz asztaloknak köszönhetően több vendégnek tudnak helyet biztosítani, télen viszont minden négyzet-centimétert megpróbálnak benn kihasználni. Emiatt olyan kényszerű kompromisszumokat kellett kötni, hogy a székek szinte összeérnek, és a mosdót csak úgy lehet megközelíteni, ha a belső asztalnál ülő vendégek felállnak és beengedik a másik embert. A konyha házias, jól ismert magyaros fogások, hatalmas adagok a főételek tekintetében, körettel együtt 2000 - 2800 Ft közötti árakon. A frissensültek adagja 2 nagy szeletet jelent. Levesek csészében már 200 Ft-tól kaphatóak, nem elírás, tényleg. Minden nap van 2 féle főzelék, amely hús feltéttel (rántott borda, rántott pulykaszelet) együtt 1200 Ft. A desszertek között olyan örök kedvencek szerepelnek, mint a rizsfelfújt málnaszörppel, az aranygaluska vagy a gesztenyepüré (500 Ft). Csészényi húslevest ettem májgaluskával, majd rizsfelfújtat. Sajnos a zöldborsófőzelék már elfogyott, mire megérkeztem. Málna- vagy bodzaszörp mellett/helyett többen hosszúlépést kérnek az ebéd mellé. Csak hétköznap vannak nyitva 11-16 óra között. Fizetés csak készpénzzel.