Kiváló 2015. novemberben, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2015. november 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Rosenstein vendéglővel nem indult jól a kapcsolatom. Első látogatásom alkalmával, 1999-ben volt egy félreértés a számla körül, melynek a felszolgáló figyelmetlensége volt feltehetőleg az oka, s mely akkori viszonylatban elég sok pénzembe került. Akkor kezdtem a hely vonatkozásában enyhülni, amikor a Budai Gourmet-n évről évre remek ötletekkel és ízletes fogásokkal álltak elő, majd a 2014-es Gault Millau kalauz bemutatóján kínált harcsapacal döntötte el a kérdést, a pozitív oldalra. Különben is, minek tartson az ember haragot egy egyébként remek vendéglő viszonylatában egy pincérbaki okán. Tiszteletem és nagyrabecsülésem csak növekedett a minap, amikor egy remek sörkönyv bemutatóján vehettem részt az étteremben. A bemutatót követően a ház Németh Antal sörfőzömester által megalkotott söreit ihattuk az étterem sörkorcsolyái mellé. (Jópofa szójáték adta a kedvenc söröm nevét. K-IPA. Ez ugye egy zsidó étterem, az IPA meg a szerintem legizgalmasabb sörirányzat.) Ettünk kiváló libarillette-et, zsidó tojást, camembert-krémet, pofahúst pörköltesen szalvettagombóccal és sörkolbászt egy különleges füstös krumplikörettel. Egyik fogás jobb volt, mint a másik. A beltér is nagyon hangulatos, a kiszolgálás ezúttal kiváló volt. Remek étterem a Rosenstein, nem véletlenül került be több ízben is a TOP 100-ba. Az ételekre nem kellett fizetni, azért adtam meg 8000 forintot a fogyasztásrovatban, mert kb. ennyiért ennék itt, ha az étlapról kellene rendelni.
Na, az úgy vót, hogy mondok az asszonynak, hogy te, tegyed má le azt nejlonzsákot, ma nem megyünk kukázni, elmegyünk, oszt eszünk egy rendeset valahol, ha már házassági évfordulónk van... jól van öreg, legyen akkor úgy, hagyta rám. Szóval, azért időben helyet kell foglalni, nem egyszerű, szombat...
Családi ünneplésre érkeztünk az étterembe. A kevésbé vonzó környezet egy igazi gyöngyszemet rejteget. Hangulatos, családi környezet, egészen kitűnő ételek, rendkívül figyelmes, udvarias pincérek. Csak a legnagyobb elismerés illeti meg a csapat minden tagját. Az egyetlen nem abszolút pozitív...