Se élő, se ehető formában. :)
Hazafelé a Kálvin téren eszembe jutott, hogy van a közelben egy kis indiai étterem, ott biztosan lesz bárány. Volt is, 12 féle. :) A párom egy Dopiaza nevű ételt választott, bárányhús, fokhagymás, gyömbéres hagymaszósz, enyhén csípős indiai fűszerekkel. Én biztosra mentem, kedvencem a tejszínes, kesudiós mártás, a csirkés változatát gyakran eszem, most báránnyal is megkóstoltam. A vártnál is finomabb volt, egy kis menta is került a megszokott fűszerek közé. Mind a két étel nagyon ízletes volt, a hús omlós, és jó volt a hús/szósz arány is. Kenyérrel ettük, egy adag teljes kiőrlési tandori roti 350 Ft/2 db, a fokhagymás naan 600 Ft/3 db. Pont elég volt a mártások kitunkolásához. Az árak elfogadhatóak, a bárányételek mindegyike 2800 Ft, a csirke kicsit olcsóbb, a marha valamivel drágább. 10 % szervizdíjat felszámolnak. A számlát egy „kincsesládában” hozzák, ezen jót mosolyogtam, a pénzt is oda kell beletenni Kártyával is fizethetünk. A személyzet kedves, a bennünket kiszolgáló pincér jól beszél magyarul, a másik kevésbé, de ő is mosolyogva köszönt el, és érthetően kérdezte, ízlett-e az étel. Évekkel ezelőtt már jártunk itt, akkor is indiai étterem működött ezen a helyen. A „menzás” padló a régi, van némi, Indiára utaló díszítés, de elég szegényes. Sokat gondolkoztam, hogy megadjam-e az öt csillagot, mert itt bizony hiányzik az a hangulat és varázs, ami a „keleti” éttermekbe lépve rabul ejti az embert. Viszont ilyen jóízű ételeket talán még egyetlen csili-vili, díszes étteremben sem tettek elém. Ezért egy kicsit fölfelé kerekítettem, és jó szívvel ajánlom az éttermet mindenkinek.