Mit tegyek, ez volt az egyik legjobb kávézós kaland ma. Mire kisétáltam a Palotanegyed belsejéből, ahol vidáman lomtalanítottunk egy irodában, bevallom, megszomjaztam. Pont ide kellett jönnöm. A régi mozi előtt megálltam, mindig valami szívszorongós nosztalgia fog el a régi mozik iránt, itt meg hát ugye. . .
de nem a mozi kávézójába mentem be, hanem egy ajtóval mellé, a Rukkolába. Talán valami sejtelem, érzés. . . na, és volt ott egy szőke lány, akivel percek alatt annyira jóba is lettünk, hogy nem is szerettem volna már innen továbbmenni. Olvasom lent, hogy 2017-ben mennyire nem voltak barátságosak, Na, de eltelt közben némi idő, itt meg nekem a legjobb vendéglátós kalandok közé emelkedett, sokat elpoénkodtunk a különféle innivalókon, meleg is volt, ittam is szívesen a hideg narancsost, még utána is ízesítettünk a lének, ilyen adalékkal, meg olyannal, de jó társaságban repül az idő. . . a kávé tűzforró volt, és nem akart lehűlni, alig tudtam megfogni a poharat, hát belekaptam egy kanál jeget, hogy csak azért is túljárjunk az eszén. Szóval, ez nekem itt egy csupaöröm hely lett, szeretem a kedves embereket, pláne ha ez a vendéglátással párosul, Isten tartsa meg a jó szokásokat!
A Kálvin térnél található, szimpatikus, fiatalos salátázó, ahová már régóta szerettem volna benézni, és enni valami finomat. Színes, vidám a belső tér is, a bal oldali falon a különböző színekre keresztelt salátakombinációkat (990-1490 Ft közötti árakon) mutatják be részletes leírásokkal, az apró pult felett pedig a menü kombinációk (990 Ft) olvashatóak.
Szintén vonzóak a szendvicsek (790/990 Ft), én ezek közül választottam egy lazacosat. A rendelés felvétele a pultnál történik, amit a galériaszinten található konyhán is lát a számítógépen a másik alkalmazott, és ő készíti el a salátát vagy szendvicset, vagy akár zöldségturmixot. A pultos hölgy nem ajánlott semmit, nem kérdezett, egyáltalán nem volt kommunikatív, teljességgel hiányzott belőle a vendéglátós érzék. A rendelést követően az ételekre tanácstalanul téblábolva várakoznak az emberek. A szendvics klassz és finom lett volna, de a megkérdezésem nélkül meggrillezték, pedig én csak órákkal később szerettem volna megenni, és egyébként is a szendvicseket inkább hidegen, friss zöldségekkel szeretem, nem pedig fonnyasztottal. Nincsenek ülőhelyek, nagyon szűk és pici helyről van szó, csupán a falnál van egy keskeny, max. 2 személyes könyöklő. Nyáron persze egészen más a helyzet, mert olyankor ki lehet települni a kellemes teraszra, amely előtt még az autós forgalom sem zavar bennünket.
A Rukkolába tavaly februárban néztem be. Elég kicsi a beltér, a galéria nincs a vendégeknek megnyitva. Egy frissen préselt narancslevet akartam inni, de elromlott a facsarójuk, így egy teát kértem. Főleg egyetemisták járnak ide, vélhető, hogy zömük a közelben működő Károli Gáspár Református Egyetemre jár.
Sok a törzsvendég, ez érződik a vendégek és a pultos kommunikációjából. „Organic white tee” feliratú tea mellett döntök (350 ft), lehet választani, hogy az ember 3, 4 vagy 5 decis poharat kér az ember, gondolom az ár ugyanannyi. Három deciset kértem, az bőven elég. Tartanak salátákat is, ez a fő profil, amint a hely neve is sugallja. A saláták nevét a domináns színük adja. Lehet, hogy egyszer enni is betérek ide.