Nem bántam meg, de összességében nekem nem érte meg

Rumour by Rácz Jenő BudapestRumour by Rácz Jenő Budapest a térképen

Átlagos 2023. decemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. december 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Erre az értékelésre igencsak rápihentem... Érzéseim a mai napig felemásak, visszásak. Az kétségtelen, hogy konyhaművészeti szempontból egy kiemelkedő, különleges, csúcskategóriás helyszínen jártunk, azonban olyan negatív ellenpontokat is megtapasztaltunk itt, ami véleményem szerint ezen a szinten és ezen az áron nem férhet bele. Más oldalról megközelítve, hasonló kaliberű, Michelin-csillagos hazai csúcséttermekben ilyen hibákat én nem tapasztaltam. A két fajta menü közül mi az "olcsóbbat" választottuk, azaz az összesen 9 fogásos Pre-theatre fix menüsort, amely egy kb. 2 órás étkezési programot takar 34.900 Ft-ért. Ebben nincs benne a szerviz költség, amely "nyilván" kötelezően felszámításra kerül, továbbra az italok sem, még egy pohár/palack víz sem, amelynek még a későbbiekben jelentősége lesz esetünkben. A fő menüsoruk ezzel szemben 59.900 Ft, 11 fogásos és kizárólag este 8 órától vehető igénybe. Én ilyen kései időpontban már egyáltalán nem szoktam enni, így az árán kívül az időpont miatt is kizártuk ezt az opciót.
A Pre-menü kezdési időpontja is fix, és előzetesen szükséges az asztalfoglalás. A helyszín központi, az V. kerületben a Március 15-térnél, egy kívülről jelentéktelen épület felső szintje. Az alsó szinten egy különleges süteményeket kínáló luxus cukrászda található. Mielőtt beléphettünk volna az étterembe, előtte a bárban lazulhattunk, illetve barátkoztunk az árakkal, ami nem volt könnyű. Horizont és Hübris kisüzemi söröket tartanak, kizárólag 0,33 l-es kisüveges kiszerelésben 1900-2300 Ft-os áron. Minden tételre rászámolódik a kötelező szervizdíj, ezek nélkül írom az árakat, csak úgy tájékozódásképpen. A bárban és a lépcsőházban sok érdekes dekoráció van, főleg a sztárséf Rácz Jenő díjai, elismerései. valamint modern, geometrikus festmények. Árpád, Brill, TriSpirit és Bestillo pálinkák 2900-3900 Ft / 4 cl. A legolcsóbb ital, kis üveges Coca Cola vagy San Pellegrino víz 900 Ft. Lenyűgöző gin kínálat, több mint 30 márka. Klasszikus és modern koktélok 3000-4500 Ft között.
A várakozást követően egyszerre terelték át a bárban gyülekező vendégeket az éttermi részbe, amely voltaképpen egy nagy köríves pult volt. A nyitott konyhát így félkörben ültük körbe, kényelmetlen bárszékeken. Még 2 órát is büntetés volt itt végig ülni, hát még a nagy menüt több mint 3 órán át...
Ültetés szerint kaptuk meg a helyünket, kb. középtájékon. Az ételeket itt szolgálták fel, közben a háttérben a szakácsok dolgoztak. A sztárséf nem vett részt a programon, nem találkoztunk vele, a háttérben sem láttuk a konyhában. Az italokat végig nagyon akarták ránk tukmálni, még sehol nem voltak az ételek, de már ajánlgatták a vizet, amellyel kifejezetten nem éltünk. Ez visszatérő elem volt a vacsora során, és nem tetszett ez a fajta "nyomulás".
Izgalmas, kreatív, kiváló minőségű alapanyagokból készült, kifinomult ételeket kaptunk, apró kostoló falatokban. Úgy éreztük, hogy pörgették, sürgették az étkezésünket, a személyzet túl akart rajta lenni, siettetni akarta az étkezésünket. Nem volt időnk kiélvezni a falatokat, rákészülni a következő fogásra, megvitatni az élményeinket, közben kicsit beszélgetni. Még le sem nyeltük az ételt, már rakták volna a helyére a következő tányért. Az is zavaró volt, hogy gyorsan lehadarták a forma szövegeket az ételekhez, többször vissza kellett kérdezni. A plusz kérdéseinkre viszont többször nem tudtak válaszolni, hátra kellett menni megkérdezni a szakácsokat. Nekem a felszolgálók egy része kifejezetten amatőrnek tűnt, akik ebbe az illusztris környezetbe nem igazán illettek bele.
A kitűnő Zhao Zhou teaház Tisane gyümölcsteáját ittam (körte, szilva, bodza) 1200 Ft/ csésze. Az ételek felsorolás-szerűen: kezdés Bánkúti lisztből 106 éves kovásszal készült friss kenyér 4 féle házi vaj válogatással (sós, mézes, hagymás); üdvözlő falatok: grillezett sütőtök, Etyeki kecskesajt, Lazactatár, pisztráng, kaviár, Pekingi kacsa; a főételek között sok zöldség jelent meg, valamint távol-keleti, ázsiai ízvilág és fűszerezés. Padlizsán, shiitake gomba, égetett karfiol - ami mostanság hihetetlen divatos lett, marhapofa, brokkolini, mangalica sonka, Görbeházi galamb fenyőmaggal. Nekem a galamb volt az, ami mennyiségileg sok volt a többi fogáshoz és a körethez képest is. Citrusos-mézes-bodzás sorbet desszert, majd a végén a búcsú édességek, a Petit Fours. A hely nemcsak kényelmetlen, de sötét is volt, ezért nem sikerült igazán színvonalas fotókat lőni. Illetve, amint írtam, időt sem kaptunk sokat rá.
A fizetést és távozást követően, már otthon vettük észre, hogy felszámoltak pluszban egy palack vizet. Hosszas levelezést követően kaptunk egy elnézést kérő levelet az egyik menedzsertől, hogy elismerik a hibát, és kárpótlásul meghívnak egy italra a bárban. Bevallom őszintén, nem éltem vele.
Aki megteheti, mindenképpen érdemes eljönni a Rumourba, de számomra összességében csalódást keltett a hely.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (49)
Rumour by Rácz Jenő Budapest - Külső képRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - EgyébRumour by Rácz Jenő Budapest - Egyéb
Hotel Nagyerdő Debrecen - Debreceni ízelítő
Hotel Nagyerdő Debrecen