Kalandos délutánunk és esténk utolsó állomása volt a Rund, már mélyen belenyúlva a júliusi éjszakába. Már majdnem a buszmegálló felé vettük az irányt, amikor láttuk, hogy újra működik ez a hely, de valami más lett, mint ami régebben volt itt, évekkel ezelőtt.
Az Aquincum HÉV megállónál, a Pók utca és a Szentendrei út sarkán a kerek fehér kioszkban egy új bár nyitott meg, amelynek a neve a kerek alakjára utalhat. Éppen a nyitóbulit tartotta egy fiatal baráti társaság, összekötve születésnapozással, mint kiderült, a tulajdonos srác baráti köre adta a törzsközönséget, de minket is szívesen fogadtak. Ráadásul, a társaságuk egy tagjában egy régi ismerőst ismertünk fel. Szóval hamar kialakult egy jó kis beszélgetés. Az egyik fiatalember DJ szettel szórakoztatta a nagyérdeműt, akik a kertben mulattak. A pultot úgy alakították ki két oldalasan, hogy bentről és kintről is lehessen rendelni. Jó ötletnek tűnt még inni ilyenkor egy kávét, ki tudja, mikor érünk haza alapon, a hagyományos eszpresszó 450 Ft-ba került. Kaiser sört csapolnak, ezt se láttam sok helyütt, üvegesben többek között az olasz Peroni volt. A mosdó szép tiszta, frissen burkolt. Ételeket nem láttam. A pultra kihelyezett narancstál a limonádéba és a koktélok díszítésére szolgál.