Jó 2015. júniusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2015. június 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Budapest egyik legrégebbi cukrászdájába látogattunk el, amely 1827-ben nyitott meg a Várban a Szentháromság téren. Az évszám a cukrászda belsejében a bútoron felírva is olvasható. A névadó Ruszwurm Vilmos már a 4. tulajdonos volt, de az ő vezetése alatt lett igazán népszerű, elsősorban nemesi körökben. A rendszerváltás óta a Szamos-család tulajdonában van. Az épület és a korabeli berendezés - cseresznyefából készült mahagóni berakásos pult, korhű fotelok - is védett műemlék, valóban nagyon szép, hangulatos a belső tér. A cukrászda elsősorban a vajas süteményeiről lett híres, a rétesek, a krémes és a pogácsa a legnépszerűbb termékei. Meglepő, de árban a helyszín és a nagy múlt ellenére sem extrém magas. Természetesen nyári időszakban fagyit is árusítanak, 1 gombóc 250 Ft-ba kerül. Hagyományos magyar és olasz fagylaltokat árusítanak, a Szamos cukrászatból. Karamellát és narancsos fekete csokit ettem. Sajnos a hely pici, és tele van turistákkal, esély sem volt leülni a benti asztalokhoz. A cukrászda előtti "teraszon" (valójában a járdán) is van néhány asztal, de itt is várni kellett, hogy felszabaduljon hely. A kiszolgálás elég mufurc, és ez sajnos sokat ront a hely megítélésén. A fiatal hölgyek lehetnének sokkal kedvesebbek, ha már a vendéglátásban dolgoznak.
A vár, Mátyás-templom hangulatához kiválóan illik ez a békebeli és a hagyományokat őrző cukrászda. A korabeli bútorzat igazi kuriózum és a monarchia korabeli sütemények is ezt a kort prezentálják. A cukrászda nem túl nagy, de belső berendezése szintén követi ezt a stílust. Különleges hangulata...
Augusztus 20-án több ezer honfitársunkkal és ki tudja, mennyi külföldi turistával együtt mi is azt gondoltuk, hogy jó ötlet augusztus 20-án felmenni a Várba. Nos, nem volt jó ötlet, ezt már akkor sejtettük, amikor végeláthatatlan sor kígyózott a Moszkva (Széll Kálmán) téren a Várbuszra várva a...
Általában jó süteményeket lehet kapni, de most ettünk egy túrós és egy almás rétest. A túrós rétes nem túros hanem inkább krémes volt, az almás meg nagyon zselés, bár tele volt almával, de az íz nem érvényesült. A krémesük továbbra is jó, bár nálunk nem teszünk tejszínt a házi krémesünk krémjébe,...