Salon Étterem - New York Palota Budapest bemutatkozása
A Salon étterem 2010 tavaszán nyitotta meg kapuit a Boscolo Budapest szállodában. A New York Palota századfordulós, a boldog békeidők hangulatát megőrző eleganciája, modern enteriőrrel párosul, így alkotva azzal harmóniát. Az étterem vezető séfje Wolf András az „Esszenciális Magyar Gasztronómia” egyik megálmodója, tradicionális magyar ételek megújítására helyezi a hangsúlyt.
Tovább olvasom >>
Győződjön meg róla személyesen, látogasson el hozzánk!
A Salon étterem kiemelkedően jó élmény volt, amit leginkább ki kell emelnem, a világos egyedülálló beltéren túl, az a felszolgálás. Az üzletvezető, a sommelier és a pincérek is kifogástalanul végezték feladataikat, öröm volt Velük eszmét cserélni.
Az ételek rendben voltak, nem mindegyik adta azt a katartikus élményt, amit az ember várna ebben az árfekvésben és amit a csillagos éttermeink egyébként adnak. Lényegében a desszert volt az, ami hozta a csillagos szintet. A másik kiugróan izgalmas fogás a „Made In Hungary” volt. A fácánleves, a halászlé és a marhapoha nagyon jó volt, de a „hűha” élmény elmaradt. Kiváló a helyben sült kenyér, és elismerést érdemel a predesszert és az utó-desszert is. Három fogás főétel nélkül (előétel, leves, desszert) két sörrel volt 20. 000 ft. Az összélmény pazar és maradandó volt.
A Blaha közelében a Boscolo Budapest Szálloda földszintjén találjuk a Salon Éttermet, a szintén a szállodaépület földszintjén működő New York Kávéház mellett. 2010 tavaszán nyitottak. Az ország egyik - minden szempontból - legexkluzívabb fine dining étterméről van szó, amelyet évek óta a legjobbak között rangsorolnak a szakemberek.
Csodálatos, főúri eleganciával és pompával kialakított környezet. Az ételek tekintetében kiváló minőségű alapanyagok, hihetetlenül igényes és impozáns elkészítés. Az árak nagyon brutálisak, de ha valaki rászánja magát, hogy ellátogasson, biztos, hogy nem mindennapi kulináris élményben lesz itt része. Ár-érték alapján és nagyobb merítés érdekében érdemes valamelyik menüt választani (többféle 4 fogásos 15ezer Ft környékén, illetve 7 fogásos is van 24 ezerért), ezekben az árakban az ital még nincs benne! Az étlapon olyan ételek, alapanyagok tűnnek fel, mint a libamáj, a Szent Jakab kagyló, a vörös sügér, a báránygerinc, a gyöngytyúk, az őzgerinc. Nekem egy kissé sznobnak és vonalasnak tűnik a hely, talán nem véletlenül.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.