Most így, utólag, hát na. . . lehet, hogy azért nem bírtam megenni Budaörsön a Fenyőben a teljes ebédemet, mert itt délelőtt elbűnöztem egy tányérnyi húst. De van mentségem. . . Szóval, vérvételre kellett mennem a Fehérvári útra, kb, 10 órakor volt, és ugyebár az ember előtte nem ehet. De utána aztán ami belefér. . .
ide szaladtam át szerves anyagot pótolni az elveszett helyett, nem akartam nagyot enni, csak egy darab húst. De mi legyen, ha hús meg csak ekkora van? Hát akkor kérek egy tányér húst. De ez egy nem akármilyen hús, hanem pankó cornflakes, szóval be van páncélozva rendesen, és lehet, hogy belül puha, de kívül, mint a kagylóhéj. . . és azokkal a nyomoronc műanyag villákkal, késekkel nyiszitelni nem valami vidám szórakozás, bele is törött néhány használat közben, aztán elővettem régi módszert, dupla kés, dupla villa egymáshoz szorítva, így mégis haladtam valamire. Elrágicsálgattam, és a hely kapott tőlem egy újabb hármast.
Az Allée Bevásárlóközpontban a Konyha23 "élő" tesztelését követően jó ötletnek gondoltam másnapra elvitele ebédet is beszerezni, így esett a választás a Salt'N'Pepper önkiszolgáló étkezdére, amelynek Corvin Plázában lévő egységét már korábban több alkalommal kipróbáltuk, és a maga nemében a jobbak közé soroltam be emlékeimben.
Itt is hasonló kínálatot találtunk, mint a Konyhában, az árfekvés sem sokban különbözött. Pozitívum volt, hogy a köretekből lehetett 2 féléből kis adagot kérni az egy normál helyett és itt voltak egészségesebb, zöldségköretek is, nemcsak az ilyen-olyan módon elkészített burgonyák. Meg az is szempont lett volna, hogy másnap a munkahelyen meg lehessen melegíteni az ételt komolyabb élvezeti érték csökkenés nélkül. Itt sem találtunk kedvezményes napi menüt vagy ebédmenüt és a főételek árai a köretet nem tartalmazták. Szóval itt sem sikerült 3000 Ft alatt beszerezni egy főételt körettel, plusz az elviteles papírdobozért még plusz 200 Ft-ot kellett fizetni. Cornflakes bundás pankó csirkemell 2090 Ft, nagy méretű, de vékony; fél adag rizs és fél adag párolt zöldségköret (sárgarépa karika, zöldbab, kevés karfiol) 990 Ft, zacskós mirelitből, összességében a dobozzal együtt 3280 Ft-ot fizettem. Ez is ilyen tálcatologatós hely, mint a többi. A mennyiség nagyobb volt, mint a szomszéd egységben, kiadósabbnak találtam. Mindazonáltal 3 pontnál többet nem ért.
Ma Allee, délután már ideje volt valamit enni, felmentem az emeletre, ez akadt. Sem túl jó, sem túl rossz emlékem nem volt innen, nem is számítottam semmi szokatlanra, parázsburgonyával ettem pankós csirkemellet, hozzá uborkát és paradicsomot vegyesen. Erdei gyümölcsös lé volt a kísérőjük.
A hangulati tényező meg az volt, hogy - ahogyan ilyen helyen lenni szokott - egy család evett velem szemben, pici gyerekkel, az összes létező európai étkezési szokást, íratlan szabályt áthágták, mint az etetőknél az erdei vadak, de magyarok voltak, átlag magyarok 2022 évében. Magamnak mondva meg, bizony, bizony, ma már ez a büfés egytálétel napközis tálcával, műanyag villával, a kis kiegészítőivel együtt 4000 forint felett van. . .
Tegnap is Allee felé vettem az irányt ebédkutató tevékenységem kapcsán, és érdeklődésem most a Salt N Pepper felé fordult. Viszonylag új idetelepülés ez is, sorban kóstolgatom a jövevényeket. Itt részben kontinentális a kínálat, részben innovatív, részben divatnemzetközi.
Folyamatos üzem van, állandó sorállás, a tálcával meg alig kapni helyet, hiába bővült az evésre kijelölt rész. Sokan leülnek csak úgy beszélgetni a helyekre, a fizetővendég meg tele tálcával ácsorog. Ilyen ez. A krumplipüré rendben volt, a magos csirkemell is. Az uborka. . . hát egy nagy tányéron egy kis maszat a sarkán. A limonádét nehéz kivenni a pultból, a pohár magasabb, mint a rendelkezésre álló hely. Nem drága, nem olcsó, átlagos, Minden átlagos. Itt is ehetsz, meg máshol is.