Autentikus nápolyi pizza készül az aranyszínű kemencében, eredeti minőségi alapanyagokból. A kifejezetten vékony tésztás, kerek pizza egy méretben készül, kb. 35 cm az átmérője. Természetesen minden pizzát frissen készítenek el és sütnek meg a rendelésfelvételt követően, és természetesen mirelit alapanyagokat sem használnak. Ezt azért emelem ki, mert a közelmúltban volt alkalmunk néhány olyan helyen is megfordulni, ahol az általuk a Salvé-nál drágább pizzákra ugyanez nem volt elmondható. A hely fiatalos, a berendezése egyszerű, de modern, kék-fehér-piros színek dominálnak, ami amúgy ebben az összeállításban nem az olasz trikolórt idézi. A járda mentén több asztalos teraszt is kialakítottak a kinti részen. A modern kor vívmányaként az asztalokon papír alapú étlap helyett QR kódot találunk, amelyet beolvasva érhető el digitálisan az étlap. Azért a pulton akadt hagyományos papír is, illetve a pizzák választéka a falon is olvasható. Egy hagyományos verziót, sonkás-gombásat kértem paradicsomos alapon (3490 Ft). A pizzák ára 2590 Ft- tól 4390 Ft-ig alakulnak, a helyről nevezett Salve pizza a legdrágább, amelyen bivaly mozzarella és Breasola érlelt marhasonka található. A hely másik kedvelt fogása a focaccia, melyből 4 féle kapható. A hűtőben látható a néhány szintén tradicionális olasz desszert, amit kínálnak: Profiterol, tiramisu, cannolli. Az ételek elkészültét kis csipogó jelzi. Az italok terén is próbáltak olasz ízeket is felmutatni, így a víz és az üdítő San Pellegrino, én is tőlük választottam egy dobozos szénsavas vérnarancs italt. A hűtőben láttam még üveges olasz Peroni sört, Proseccot, néhány fajta bort, valamint Aperol és Campari is feltűnt a polcon. A mosdó az alagsorban található, ahol egy kifejezetten nagy alapterületű különterem is nyílik, amelyet privát rendezvényekre, vacsorákra ki lehet bérelni. Összességében megérdemlik az 5 pontot, még ha nem is volt minden tökéletes.