A munkahelyünk környékbeli helyein le szoktuk tesztelni az ebédmenüket. Így került sor a Hajós utca sarkán évek óta álló Sandokan Lisboára, amely elsőre inkább mulatós-szórakozós-ivós helynek tűnt, s valószínűleg esténként valóban ilyen is, de napközben elég sokan ebédelnek itt, napos időben főleg a teraszon, hazaiak és külföldiek egyaránt.
A 2 fogásos menü 1090 Ft, a 3 fogásos 1290. Nincs választási lehetőség, de a heti menüt előre meghirdetik, így ki lehet választani melyik napi ételek a szimpatikusak. Van 3 fogásos turista menü is, az viszont 2990 Ft-ba kerül. Gulyáslevest, rablóhús nyársat tepsis burgonyával és fagyikelyhet (csoki-vanília) ettünk. A gulyás csészényi mennyiség volt, de kifejezetten jól sikerült. A rablóhúsban a húst keveselltem, sült hagyma, szalonna jobban dominált, egyébként elég kis adag volt ez is. A fagyi bolti volt, nem helyben készült. A 3 fogással jól lehetett lakni. A kiszolgálás nagyon kedves, humoros, barátságos volt. Jó hangulatú, szimpatikus hely a Sandokan, a felső galériaszinten is vannak asztalok. Azért a tévé biztos, ami biztos alapon be volt kapcsolva, lenémítva, természetesen senki sem nézte (azaz teljesen felesleges volt csak úgy bekapcsolni). Különteremben lehet biliárdozni. A kiírásokon láttuk, hogy hazai kézműves söröket is tartanak (Fóti és Szarvasi Sörfőzdék), valamint sapanyol San Miguelt, csapoltan a Borsodi és Staropramen mellett Guinness is van.
A Sandokan Lisboa nevű sarki kocsmába voltam már vagy tíz éve, a minap, mielőtt a Hajós utcában tértünk volna nyugovóra nagyobbik fiammal, benéztünk még ide, felelevenítendő a korábbi élményt és lezárandó az estét. A hangulat barátságos, van a helynek némi intimitása, ami legalábbis nekem nagyon fontos.
Leültünk egy sarokba, ittam egy Miguel sört. A DJ bakelit lemezekről tette a zenét, ami nem volt az én stílusom, de azért rossz sem. Nem sokkal érkezésünk után össze is pakolt, amit nem bántunk. Éjjel 1 körül volt az idő. Az italkínálat alapvetően kommersz, akad pár élvezhető tömény és bor, meg aztán a Miguel sem tartozik a legközhelyesebb sörök közé. Az árak középmagasak, 2 dl sör 350 ft volt. Tíz év múlva talán ismét betérek.