2024. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. január 5.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Újlipótváros, azon belül a Pozsonyi út ikonikus vendáglátó helye a Sarki Fűszeres, már több évtizede.
Nemcsak egy egyszerű kávézó, sok helyi lakos számára törzshely. De ahogy láttam, a külföldiek is kedvelik. Több funkciót ölt egybe: kávézó, reggeliző, étterem, borbár, delikátesz üzlet, közösségi tér, és egyúttal egy különleges formájú, háromszög alakú épület. Nagyon kellemes a terasz, sőt, szerintem a terasz az, ami igazán kellemes, mert a szűkös galériaszinten lévő asztalok az alacsony belmagassággal, számomra inkább egy kicsit nyomasztónak hatott.
Csinos a beltér, bár nagyon aprócska és zsúfolásig telerakva mindenféle minőségi finomsággal. Újlipótváros nem éppen olcsó városrésze Budapestnek, talán ehhez igazodva, a Sarki Fűszeres sem egy olcsó kis hely.
Kávéból világos és sötét pörkölésűt is főznek. A Latte 10%-os kötelező szervizdíjjal együtt 1265 Ft-ba került.
A reggeli tojásételek, illetve az egyéb reggeli fogások árai a szervidíj nélkül is 3000 Ft felett alakulnak, de az amerikai palacsinta is 3400 Ft, ami azért elég meredek szerintem.
A kiszolgálás hullámzó, van, amikor nagyon kedvesek, barátságosak, máskor hűvösebb, személy- és napfüggő. Szintén változó, hogy éppen mennyit kell várakozni, de akik ide járnak, valahogy sosem rohannak, mindenki olyan ráérős lesz, aki ide beül. A kisebb negatívumok ellenére is egy kellemes hely, ahol jó volt lenni. Én biztosan fogok menni a jövőben is.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (30 db)
Sarki Fűszeres további értékelései
2015.05.09egyedül
![]()
Újlipótváros egyik jól ismert "trendi" reggelizőhelye a Sarki Fűszeres. Egy háromszegletű telken helyezkedik el az épület, s nemcsak bisztróként üzemel, hanem boltként is, kicsit hasonló az image a Culinarishoz. Az étlap elég egyszerű, a boltban található minőségi élelmiszerekből frissen...
2014.11.26egyedül
![]()
A Sarki Fűszeres egy delikáteszbolt, ahol mindenféle igényes alapanyagot és készterméket lehet kapni, sajtokat, fűszereket, minőségi olajokat, tisztes pékárut, bort s ki tudná mindet felsorolni. Kiváló reggelizőhely. Ezt kihasználva egy komor téli napon, idén január közepén néztünk be...
Hotel Panoráma Balatongyörök
57.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval