Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Scruton Budán is

Scruton MCC BudapestScruton MCC Budapest a térképen

Kiváló 2024. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. szeptember 6.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Budapesten 3 Scruton étterem található (a 4. Pelso néven a Balatonnál, Révfülöpön), a pesti két egységükben már volt alkalmam ebédelni, igazán emlékezetes, jó kis helyek, finom ételekkel, kifinomult környezetben. A budai éttermük a Feneketlen-tó mellett az egykori Flamenco Hotel földszintjén kapott helyet. A szálloda már a múlté, egy ideje az MCC, azaz a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény működik itt.
Lehet a kinti teraszon is enni-inni, belépve egy hangulatos kávézóba lépünk be, ahol meglehetősen sok asztal van, normál és bárszékes is. Aki nem ismerős, annak elsőre egy kicsit körülményes az eligazodás, de nemcsak a személyzet, a többi vendég is segítőkész. Hétköznap ebédidőben a menü a sláger, ami 2 fogásos (leves + főétel), előre meghirdetik az adott hétre, és 2390 Ft-ba kerül + a 10%-os kötelező szervizdíjjal együtt voltaképpen 2629 Ft. A pultnál lehet megrendelni és kifizetni a menüt, majd egy hátsó, menzaszerű helyiségbe kell átmenni, ahol már a sorban állók oszlopa jelzi, jó helyen járunk, hamarosan mi is megkapjuk az ételünket. Itt közben kiderült, hogy lehet külön csak levest vagy főételt kérni, illetve az MCC tanulók és dolgozók kedvezményt kapnak, ha jól értettem, 30%-ot, ami bemondásos becsület alapon működik, nem kérnek okmányt vagy egyéb bizonyítékot, de én egyből mondtam, hogy "külsős" vagyok.
Ottjártamkor az ebéd magyaros karfiolleves, majd a főétel tejszínes-gombás csirkemell ragu galuskával. A leves kifejezetten jó volt, nagyon ízlett, a főétel korrekt, a puritán körülmények ellenére nem volt menzás kaja jellege. Adagra közepes, nem túl sok, nekem elegendő volt. Itt az ételkiadó ablaknál, ha akarunk, néhány asztalnál le is ülhetünk és ehetünk itt a menzás miliőben, vagy át lehet menni a főétterem-bisztró részbe, ami sokkal hangulatosabb, egészen más a környezet.
A bisztró részlegben a legtöbben kávéztak, de voltak más ételek is a menü mellett, szendvicsek, sütemények, illetve a fiatalok pizzát ettek. Itt egyébként van egy kis színpad is, ahol pódium beszélgetéseket, interjúkat szoktak tartani.
A mosdó az alagsorban található, mellette könyvtár, illetve konditerem került kialakításra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Scruton MCC további értékelései

2023.06.14egyedül
Kiváló
Keservesen vonszoltam magam valahol a Feneketlen-tó környékén, kora délután van, szép a nyár, a napok óta való éhezés nem kenyerem, valahol enni kéne... valami Villányi utak vagy Móricz Zsigmond körterek jártak a fejemben, ott megsajnálják a szegény vándort, csak akad valami... befordultam a Tas...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Aphrodite Zalakaros - Karácsonyi ajánlat
Hotel Aphrodite Zalakaros
173.400 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Hotel Aurum Hajdúszoboszló - Aurum napok
Hotel Aurum Hajdúszoboszló
Kérd ajánlatunkat!
Palace Hotel Hévíz - Karácsony a Palace-ban
Palace Hotel Hévíz
132.610 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval