Szeretek itt kávézni! Főleg akkor, amikor egy kevés mosollyal, de hatalmas empátiával rendelkező hölgy varázsolja elő a csodálatos kávékölteményeket. Még egy nagyon jellemző tulajdonságot találtam Nála: nem fogad el extra borravalót, inkább menjek gyakrabban kávézni. Volt, hogy csak miatta bementem a Lurdyba kávézni.
Legutóbb egy fiatalembert találtam itt. Az elfogultságom miatt kíváncsian vártam a kávéját. Az ember más, a szakértelem ugyanaz. Nagyon finom – különben nem ittam volna itt aznap háromszor is kávét. Ha van hely, érdemes beülni a pultjukhoz és hagyni, hogy átjöjjön a hangulat és a kávézás tisztelete.
A Lurdy-ház emeleti részén 2 kávézó is működik. Az átellenes oldalon lévő Koffein sokkal nagyobb és saját asztalokkal rendelkeznek, míg a kínai gyorsétterem és Bőségtál közötti Semiramis sokkal kisebb alapterületű.
Nincs felszolgálás, a kávét a pultnál kell rendelni és vagy a fal melletti kis pultnál lehet meginni, ha az ember kicsit szeparáltabban szeretne elhelyezkedni a plázás tömegektől, vagy akit nem zavar, az beülhet a közös nagy asztalokhoz is. Mivel a családdal voltunk ott, én ez utóbbi megoldást választottam, még ha az első sokkal kellemesebb lett volna számomra, ha egyedül vagyok. A pult elé kirakott babkávékat meg lehet szaglászni, nézegetni és személyes választás szerint főzik le a kávét, én egy etióp kávéfélét választottam. A jó minőségű, erőteljes cappuccino csak 330 Ft-ba került, remek ár-érték arány. Látszik, hogy népszerű a hely, mert legalább 1-2, de olykor több ember mindig várakozik a pultnál egy finom feketére.