Ma voltam a barátaimmal, hogy kipróbáljuk milyen Shisazó is. Mikor beléptünk, nagyon tetszett és így természetes elvárásaim is voltak a kiszolgálással. Miután rendeltünk egy pipát és egy teát, a pincér nem épp a legkedvesebb mosolyával hozta ki. Nem akarok belé se kötni, hiszen lehetet rossz napja, de az a kiszolgálás amit kaptunk borzalmas volt.
A vizipipát már úgy kaptuk hogy használt víz lehetett benne, hiszen eléggé olyan színe volt és dohány darabkák is uszkáltak benne. Ez már alapjáraton rontott az élményen. A helységben más aki pipázott kókusz szenet kapott velünk ellentétben, mert mi öngyulladósat kaptunk (ami, nagyban befolyásolja az íz élményt). A pipa tartálya is veszélyes volt, mert több helyen meg volt repedve, ahol a füst is lazán ki jött. Mikor oda hívta az egyik barátom a pincér hölgyet, hogy mit használnak víz helyett,habozott majd idegesen felelte, hogy ízesített vízet használnak. Előtte se nézet felénk de utána ha belépett abba a helységbe inkább a földet nézte, mint hogy ránk nézzen. Másokkal kedves volt és oda figyelt rájuk, de ők mind külföldiek, vagy rendszeres vendégek voltak (Ezt onnan gondoljuk, ahogy beszélt velük a pincér). A tea amit kértünk sáfrány tea volt, de már a színe se olyanvolt amit ismertünk. Az íze meg inkább hasonlított a fekete teára. A mosdó koedukált, szóval egy helyiség a férfi és a női mosdó. A bárpult mellet kis asztalon előre elkészített tömött kerámiák voltak egy kis kosárba felhalmozva, ami megint ront az íz élményen, hiszen ennyi dohány valószínüleg nem félórája volt bekészítve és így könnyen ki szárad a dohány. Ettől könnyen meg is ég. Egyedül az ételeket nem kóstoltuk meg, de egy órát elég volt eltőltenünk ahhoz, hogy együttesen döntsünk arról, hogy nem szeretnénk többet vissza menni oda. Lehet hogy régen jó volt, de mostani helyzet mellet, senkinek se ajánlanám.
"Jó bornak nem kell cégér" - ezzel lehetne igazán jellemezni. Remek hely, igazán hangulatos és autentikus, igazán szépen van berendezve, vörös színek és perzsa szőnyegek a talajon és a falakon egyaránt. Széles ételválaszték, lehet shisázni is, esténként (adott napokon) hastánc is van - igazán tehetséges magyar hölgyek táncolnak, női szemmel is szép!
Pincérek udvariasak, kedvesek. Elég drágának tartom a helyet, de szerintem megéri, hiszen nem csak az ételt fizeti meg az ember, ugye :) És tényleg igazi perzsa ételek-italok vannak, különlegesség a rózsavíz - nekem nagyon ízlett! Mivel alapvetően egy nyugis és csöndes, igazi "keleti-hangulatú" hely, pároknak ajánlom. Mellesleg a budapesti perzsa családoknak is kedvelt gyülekezési helye, de láttam más nagyobb - baráti -társaságokat is. Különleges alkalomra - pl. évforduló - csodás választás!