2017. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. január 5.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Dohány utcai Zsinagógával szemben lévő "kávézó-soron" az első, utána következik még 4-5 további. Korábban Katapult Kávézó néven működött, ami elvileg már bezárt vagy legalábbis átalakult, minden esetre a blokkon továbbra is Katapult Kávézó szerepel skal helyett.
A berendezés az egyik weboldal megfogalmazása szerint "tiszta skandináv", én inkább minimalista jellegtelennek mondanám.
Ételeket nem láttam, a fő profil a kávé, eszpresszó 300 Ft (+50 Ft a tej, de ez nincs sehol kiírva vagy feltüntetve), capuccino 400 Ft. A kávé elég jó. További melegitalok: tea, grog, forró csoki. Nem tudni, milyen márkájú sört csapolnak, de a kiírás szerint van lager, pilsen, barna és búza 2 méretben (mértékegység/mennyiség nincs feltüntetve). Kimért borok decije 240-720 Ft között, Fruskától kezdve a Veszergombi Cabernet Sauvignonig.
A személyzet - 1 fő - leginkább unott, mogorva, a kávé mellé sem víz, sem szalvéta nem jár, és az asztalon sincs. Rendelés, kiszolgálás és fizetés a pultnál történik. Az asztalok voltaképpen teljesen üresek, nincs semmi dekoráció vagy tartozék. Egyetlen cukortartót láttam az egész kávézóban, a kiszolgáló pult szélén.
Dohányosok részére télen is üzemelő terasz, amit ritkán takarítanak.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (6 db)
Skal további értékelései
2017.01.23barátokkal
![]()
A Skal egy átlag feletti bár a Dohány utca sarkán, ahol vagy másfél éve ittam egy jó kis sört a Bakancslista sorozatból. Tavaly szeptemberben ismét erre keveredtünk, elég későn, már nem sok hely volt nyitva, mondtam társaimnak, hogy ide menjünk még be, be mert vannak kézmáves söreik. Ittunk...
2015.07.29barátokkal
![]()
Jó dolog, amikor egy ismeretlen, csak éppen utunkba akadó kocsma több olyan sört is tart, amit szívesen meginnánk. A Skal nem kiugró hely, sem berendezését illetően, sem az italválaszték tekintetében. De vannak jó kézműves söreik, kedves a kiszolgálás és nincs baj a beltér kiképezésével sem. Az...
Hotel Hunor Sátoraljaújhely
43.000 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Hunguest Bük Bük, Bükfürd?
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk