A Slow Foodiez viszont éppen arra remek példa, hogy lehet a vegetáriánus ételeket izgalmasan, meglepően különlegesen és mégis finoman elkészíteni. A napi ajánlatban 1-1 féle leves (490 Ft), főétel/egytálétel (1250 Ft), nyers vegán étel (1100 Ft) és desszert (kb. 600 Ft) szerepel. Ezen kívül az étlapon szerepel még 1-2 féle leves és előétel, köztük sushi (750 Ft), zöldséges főételek (1500-2500 Ft), valamint az ún. brunch menüben egész nap ehető egyszerűbb ételek: zabkása, zabpehely, mártogatós (690-1290 Ft). A napi egytálételt kértem, sütőtökös csicseriborsó főzeléket, aszalt szilvával és polentával. A főzelék nagyon kellemes, indiai-currys ízvilágú, sosem gondoltam volna, hogy ilyen jól illik az aszalt szilvával (valószínűleg nem házi aszalás, bár ki tudja? ) A polenta kevésbé volt sikerült, kissé túlszárították és emiatt fűrészporos lett az íze. Azt azért figyelembe kell venni, hogy 1 adag ételtől itt nem lehet jóllakni, egy 3 fogásos ebéd viszont legalább 3 Ft-ba kerül, ital nélkül, amit azért olcsónak nem lehet nevezni. Pozitívum, hogy üvegben ki van téve sima víz és pohár az asztalra, ebből ingyen lehet inni. 2 szintes az étterem, lent a pultnál kell rendelni, itt bárszékes, magas asztalok vannak, míg a galériaszint fenn szerintem sokkal nyugisabb és hangulatosabb, olyan, mint a nagymama vidéki nyaralója. Vintage stílusú, kissé régies, de romantikus a berendezés és a hangulat.