Az egykori Toprum helyét vette át a Solid Sky Bar Budapest, mely a Salt Étterem kistestvéreként magasra helyezte a lécet – nem csak átvitt értelemben, de valósan is. A Hotel Rum hetedik emeletén egy borkínálatban erős egység vendégei lehetünk, ahol a hazai és nemzetközi natúr és a klasszikus borok mellett párlatokat is találunk.
Tovább olvasom >>
A séf kiváló érzékkel tervezte meg a Solid ételkínálatát, melyben a Saltnál már megismert kenyér kínálat is visszaköszön. Érdemes betérni reggel is, ugyanis a tojásos fogások mellett könnyedebb brunchnak valókat is találunk, amiket akár pezsgővel is kisérhetünk.
Az egyetem téri RUM Hotel fedett tetőteraszán - a sky bárban - lévő borbár + bisztróba látogattunk el, gyakorlatilag a nyitásra - sőt, pár perccel hamarabb is - érkeztünk, első vendégekként. A későbbiekben kicsit változott a nyitva tartás, minden esetre tavaly nyári ottjártunkkor este 18-00 órától tartottak nyitva.
(most már szerdától szombatig 17-00 órától lehet jönni). Magát a helyszínt én már ismertem, mert évekkel ezelőtt jártam már itt hétvégi brunchon, de akkor még nem a Solid névvel és borbár koncepcióval működtek. A panoráma és a különleges hangulat viszont már akkor is adott volt. Az étlap rövid, mindösszesen 12 tétel, de különleges, izgalmas, mind az alapanyagok, mind a kombinációk, mind az elkészítés terén. Tulajdonképpen borkorcsolyákról beszélünk, minden étel mellé passzoló borokat kínáltak nekünk. Választottunk egy vegetáriánus ételt: égetett padlizsánt kecskesajttal, kovászos kukoricakenyérrel (1950 Ft); egy halas fogást: pisztráng, karalábé, író, mák hangzatos és misztikus leírással (2850 Ft), és egy másik húsmentes ételt is: amely zeller, miso, zöldeper, citromverbéna kombinációját adta (1250 Ft). Szerintem a képek magukért beszélnek, 1-1 kis műalkotás jelent meg a tányérokon, melyet részletesen bemutatott számunkra a séf. Ittunk Trimbach rizlinget 2015-ös évjáratból és Gál Lajos egerszóláti olaszrizlingjét (2018). A 2 pohár bor összesen 4700 Ft volt. A hazai borokon kívül a gazdag borlapon francia, olasz, osztrák, német, dél-afrikai és új-zélandi borokat is találni ízelítőként. Két főre 3 étel, 2 pohár bor, szerviz díjjal összesen 12ezer Ft volt, ami nem kevés, de éreztük és jó néven vettük a személyzet kitüntető figyelmét és profi szakmaiságát.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.