2015. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. július 25.Ajánlom a helyet másoknak is!
Újlipótvárosban több retró cukrászda is van, ezek közé tartozik a Sommer is. Azt értem ezalatt, hogy a berendezés ugyanolyan, mint a 70-es-80-as években, nincs semmi dizájn, egyedi arculat, funkcionális a berendezés, és kiszámítható a kínálat, ami a tradicionális, Magyarországon jól ismert süteményeket jelenti. Itt annyi az újítás, hogy a normál cukros mellett szerepel 1-2 nyírfacukorral készült édesség is a kínálatban.
Mivel a Rákóczi túrós a kedvenc klasszikus sütim, az ilyen típusú cukrászdákban általában ezt szoktam kérni. S ennek minősége, íze alapján jó eséllyel az egész cukrászda milyenségéről, stílusáról lehet kapni egy közelítő képet. Mert a Rákóczi túróst sajnos kevés helyen csinálják igazán jól. Itt is becsúszott néhány hiba: egyrészt túl édes volt, másrészt az alja túl száraz, morzsalékos, harmadrészt a tojáshab túl ragacsos volt, nem könnyű és igazán habos, mint amilyennek ideális esetben lennie kéne szerintem.
Az árszabásuk normális, a környéken az olcsóbb cukrászdák közé tartoznak, a Rákóczi túrós 360 Ft-ba került. Nem lesz a törzshelyem. De ha arra jár az ember, 1 fagyira be lehet ugrani, nagy csalódást nem fognak okozni. A kiszolgálás normális, kedves volt.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Népszerű szállások a környéken
Akadémia Hotel Balatonfüred
31.395 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval