Budafokon 1901 óta oktatnak borászati szakismeretet, először pincemesteri és vincellérképző iskola formájában. Az ő mai örökösük a Dr. Soós István vegyészmérnök, borász, mikrobiológus nevét viselő borászati szakképző iskola és technikum, amelyet a Budafoki Pincejárat keretében kerestünk fel, ugyanis a tangazdaságban is volt borkóstolási, illetve palackozott bor vásárlási lehetőség.
A tangazdaság a régi térképeken is szereplő Óhegy Udvari (Holfhut) dűlőben található, a Törley Látogatóközponttól jó 20 perces combos sétával értünk fel ide. Két hölgy fogadott bennünket kivételes kedvességgel, törődéssel, egyikük az iskola vezetője, másikuk szintén itt oktató, mint megtudtuk. A meglepően tágas különterem nemcsak az iskolai ünnepségeknek ad helyet, de akár lakodalomra, nagyobb családi ünnepségekre vagy kerületi ünnepségekre is ki lehet bérelni. 5 féle palackozott bort kóstolhattunk az iskola pincészetéből: olaszrizling, kéknyelű, kékfrankos rozé, Cabernet Sauvignon, illetve Zweigelt gyöngyöző bor, amelynek Suli Frizz a fantázianeve. Nagyon baráti áron lehetett a palackokat megvásárolni, 1500, ill. 1800 Ft-ért. A csodás kéknyelű decije is csupán 350 Ft-ba került, nekem ez ízlett a legjobban. Mellé lilahagymás zsíros kenyeret kínáltak (350 Ft/ nagy szelet). Az épület nem is igazán iskolának néz ki, hanem inkább egy csinos birtokközpont vagy gazdaépület, amelynek teraszán a falat a hazai borászat, ill. a budafoki borászati képzés jeles képviselőinek emléklapjai díszítik, akiknek a neve sajnos nem igazán volt ismert a csoportunk számára. A kertben mindenféle borászati eszköz látható, szőlőprés, daráló és persze hordók. Nagyon jó élmény volt ez a helyszín, mindenkinek ajánlom, bár ritkán vannak nyitva a nagyközönség számára.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.