Kettesben vacsoráztunk itt a párommal egy februári estén, romantikus félhomály, gyertyák az asztalon, finom ételek, udvarias a kiszolgálás, egy kedves zongorista kellemes dallamokat játszott a zongorán. Külön meg kell említenem az epres limonádét ami isteni volt.
Velencei halleves és tortellinis húsleves volt az előétel amit fogyasztottunk, majd rántott csirkemellet és borjú saltimboccát, befejezésként tiramisuval és csokiszuflével zártunk, mind elég nagy adag volt, nem az a fajta elegánsabb éttermeknél szokásos tányérmaszatolás. Nagyon ízlésesen volt minden feltálalva, nagyon tudom ajánlani az éttermet :) Mi még a belső helyiségben ettünk tél lévén, de nyáron van lehetőség a kinti teraszon is étkezni.
Én is az előző értékelővel közel egy időben, március végén jártam ebben az új nyitású, franciás stílusú bisztróban, az Operaház közelében. A turistamenü 3000 Ft itallal együtt, míg a napi menü 2 fogás esetén 1200, 3 fogás esetén 1500 Ft, +10% kötelező szervizdíj. Mivel a napi menü főétele kedvemre való volt, így a választás nem volt nehéz.
Frittata leves, brassói aprópecsenye, mákos guba. A sima erőlevesben csíktészták úszkáltak, nem volt átütő, rendes tányérnyi adag, nem csésze. A főfogás méretre zónaadag volt, azonban ízre, elkészítésre rendkívül finom, karakteresen fűszerezett, a hús és a pirított burgonya is hibátlan. A mákos gubát kocka formában tálalták, vaníliaöntettel. Ezt már elcsomagoltattam, mivel időzavarba kerültem. A gyerekeknek hazavittem, ízlett nekik. Nem spóroltak a mákkal. A kiszolgálás udvarias, a környezet elegáns, igényes, de mégsem feszengős. Nemcsak a benti asztaloknál, hanem a kinti teraszon is lehet étkezni. Kifejezetten szép, kellemes étterem.
Nem sokkal nyitás után voltam itt először, másodmagammal, sajnos már jóllakva, így kapacitásunkból csak egy-egy desszertre futotta. Viszont az a két desszert kidolgozottságban, ízben, állagban, tálalásban csúcsokra tört. A minap arra sétálva, s végigfutva az igen kedvező áron kínált ebédmenü ajánlatokat, gondoltam, hogy megér a hely egy próbát.
Nem csalódtam. A beltér rendkívül hangulatos, kellemes jazz szól a háttérben, nem tolakodó hangerővel. A hangulathoz a látványkonyha is hozzátesz. A kiszolgálás udvarias, kedves, gyors, szakszerű. Két rendszerben kínálnak kettő vagy három fogásos menüt hétköznap délben: egyszerűbb ételeket a karalábélevestől a bakonyi csirkeraguig limonádé vagy kávé kíséretében 1590 forintért (a 2 fogás 1290) valamint komplexebb, izgalmasabb kreációkat egy pohár bor, egy ásványvíz s egy kávé társaságában 3000 forintért (itt nincs két fogásos változat). Az utóbbi mellett döntöttem. Kértem egy kiválónak bizonyult kápia-krémlevest, amit fine dining stílusban, káprázatosan tálaltak, vaslapon sült csirkemellet, amit kívül ropogós bőr borított, belül pedig kellemesen szaftos volt, formabontó módon helyben készült, réteslapban sült, rizses tavaszi tekerccsel körítették s végül képviselőfánkot, aminek főként a krémje volt kiemelkedő. A bor-műfajban a menü mellé három tételből lehetett választani: a fehér a Paulus pincétől érkezett, Mórról, a rosé és a vörös Lisiczáéktól, a Pécsi borvidékről. Jómagam rosét kértem, ami üde volt és friss. A kávé is ütötte a mércét. Pazar ebédet ettem igen jó áron a Sophie-ban, jó szívvel ajánlom a helyet mindenkinek.