A Spinoza Kávéház Budapest egyedülálló helye a régi pesti zsidónegyed szívében, a három zsinagóga szomszédságában. Étterem, Kávézó, Színház és Galéria egyben. Vendégeinket magyar, zsidós és nemzetközi ételspecialitásokkal kényeztetjük, melyeket reformreceptek alapján, de a tradicionális magyar ízeket megőrizve, válogatott alapanyagokból készítünk el.
Volt pár kifogásunk. Nagyon agresszíven reagált a főnök " úr". Pedig ha elnézést kér, most nem írok ide. Inkorrekt, tisztességtelen dolog, hogy az étlapon az van feltüntetve, hogy nincs szervízdíj, majd felszámolnak 15%-ot . Aztán arra hivatkoznak, de azt már üvöltve, hogy ez ma alap
Barátnőmmel ugrottunk be egy kávéra és azon túl, hogy zsúfolt volt és a galéria részt zárva tartották, kissé soká jöttek az itallappal, majd másik 20 perc elteltével zsebre dugott kézzel, trehányul megállva érdeklődött az egyik pincér mit is kérünk. Elméletileg minden volt, majd kérdeztük és gyakorlatban is ilyen felkészültek-e, amit egyesével sikerült megtudnia.
2 dologból csak egyet sikerült megjegyeznie, de végül finom kávét kaptunk, majd sietve távoztunk. Csiszolni kellene nagyon sokat a modortalanság kiküszöbölése érdekében, mert ez egy kocsmastílus volt, mintsem frekventált kávézó színvonala. . .
Reggelizni ugrottunk be a feleségemmel, mert pont arra jártunk. Egy igazi régimódi étterem. Klasszikus régi képekkel díszítve korhű bútorokkal. A hely maga kicsi alapterületű, de 2 terem és egy galéria így is van. Az étlepon sok finomság volt. Kipróbáltuk a reggeli menüt ami egy kávéból, juice-ból és egy választható reggeliből állt 1500 forintért.
Én egy tonhalas szendvicset ettem, a feleségem egy amerikai palacsintát. Az ételek finomak voltak, akkor készítették őket és nem is kellett sokat várni rá. Az ár-érték arány teljesen rendbe volt. Azért nagy étkűeknek nem ajánlom! Nagyon jól éreztük magunkat és egy kellemeset reggeliztünk. Mindenkinek ajánlom! !
A Gozsdu Udvar Dob utcai kijáratával éppen szemben található a Spinoza Kávéház, a Spinoza Színház mellett. Kissé régies, békebeli hangulatot árasztó kávézó és vendéglő, a falakon szecessziós plakátok és régi színházi képek, fotók. Elég pici alapterületű, 2 egymásból nyíló termük van, valamint a pult felett egy kis galéria is.
A letakart zongora napközben ebédidőben csupán dekoráció, de esténként élőzenét is szolgáltatnak. Az étlapon a magyar/pesti és zsidó konyha tradicionális ételei szerepelnek. Húslevest ettem csészében cérnametélttel (a legtöbb helytől eltérően valóban volt hús is a levesben, nem csak húslé), a főétel rántott máj volt petrezselymes sósburgonyával. A főétel elbírt volna maga mellé némi savanyúságot, de az igen kedvezményes árú ebédmenübe valószínűleg ennyi fért bele, bár még egy pohár málnaszörpöt is kaptam ajándékba, s mindezt csupán 990 Ft-ért. Az ételekben nem volt semmi csavar, de finom és frissen készült volt minden. Nem lepődtem meg, hogy ebédidőben gyakorlatilag teltház volt, egymásnak adták az emberek a kilincset. A kiszolgálás nagyon barátságos, szívélyes volt, szemben a korábbi értékelők e szempontból nem túl pozitív véleményével, bár azóta akár le is cserélhették a személyzetet. Egy igazi pozitív élmény volt számomra a Spinoza, jó szívvel ajánlom.
Rendszeresen jártam ide ebédelni tavaly, így volt alkalmam megismerni az étlap java részét. Minden alkalommal nagyon finomat ettem. Ami a legemlékezetesebb maradt számomra az egy tonhalas tésztaétel volt. Ahhoz foghatót azóta sem ettem sehol. Mennyeien volt elkészítve. Szívesen visszatérek még ide. Kellemes emlékeket idéz. A pincérek kicsit elnyűttek voltak mindig.
Szülinapom kapcsán kaptam meghívást egy vacsora+ koncert kombinációban. A koncert fantasztikus hangulatú időutazás volt. A vacsora közben, kellemes helyszínen élőzenét hallgathattunk. Nagyon jó hangulatú, bájos hely. A Háromfogásos vacsoránk és a borunk is finom volt.
Amiért négyes, több felszolgálóhoz is volt szerencsénk az ott töltött idő alatt, ők sem kedvesek, sem figyelmesek nem voltak egyáltalán. Semmit nem tettek hozzá a hely hangulatához, sőt, ennek hiánya kicsit levont belőle. A személyzet kiválasztására mintha nem fektetnének elég hangsúlyt.
Egy barátom hívott meg ide, és egy remek kabaré előadást élvezhettünk, amit bár mai szerzők szereztek, kicsit olyan volt, mint a békebeli, Rejtő-féle időben. A várakozás alatt egy jó kávét ittunk és hallgattunk egy kis élőzenét az előtérben. Olyan a hangulata, mint egy kis párizsi művész-kávéháznak.
Nem csillogó a berendezés, de épp ez adja a báját. Természetesen azért a műsor miatt és nem a kávéért jár ide az ember.
1074Budapest, Dob u. 15.
06 1 413 7488
Szolgáltatások
légkondícionált helyiség vegetáriánus ételválaszték akadálymentes élő zene gyerekmenü napi menü reggelizési lehetőség rendezvényhelyszín zártkörű rendezvény lehetősége