. Közel félszáz, értő kézzel összeválogatott, zömmel magyar minőségi bort kínálnak, nem egy kevéssé ismert, de igen izgalmas tételt felvonultatva. Ezeknek majdnem felét pohárra is kimérik. Csapon Drehert tartanak, de belistázták a Monyó két korrekt alapsörét is, exkluzív környezetben exkluzív, csillagos helyeken is szokatlan, 2990 forintos áron (+15% fsz. díj). Egyébként a díjszabás ételek-italok tekintetében jellemzően megfelel annak, amire számíthatunk a minőségi szintet s a helyszínt figyelembe véve. A töményitalok a prémium szegmenst képviselik, figyelemre méltó a koktél-választékuk is. Az üdvözlő falat két szelet csúcsminőségű gyökérkenyér hasonló szintű vajjal. A coleslaw salátás, tépett kacsahúsos taco kifogástalan, ízre, állagra, megjelenésre egyaránt. Hasonló kis falat a rovat-kollega, a szintén bar snack-kategóriába sorolt, mikro-zöldekkel ékített boudin noir-os (a mi véresünk francia változata), zöld almás tramezzini: üde, jó ízű, egyszerű és nagyszerű. A carpaccio, kecskesajt, füge chutney elnevezésű kompozíció a Márton napi ajánlat részét képezte. Tálalása festői, de mi nem éreztük elég hangsúlyosnak főelem, a libamell jelenlétét, sem mennyiség, sem tálalás tekintetében. Szintén a Márton napi menühöz tartozott a remek libapecsenyés messelune (a mifelénk ismertebb töltött tészta, a ravioli dél-tiroli változata), amit lencsével, karamellizált hagymával, kifejező ízű mártással és mézes puffasztott búzával társítottak. A konfitált burgonyával kínált roston sült fogas kifogástalan volt, friss, szaftos, kellően pörzses. A főzelékszerű paraj helyett fonnyasztott, leveles parajjal s laskagomba helyett mondjuk ördögszekérgombával izgalmasabb lett volna, de harmonikus, jól sikerült tányér volt ez így is. Megnyerő kompozíciónak találtuk a glasszírozott borjúpofát is, amit selymes, karakteres csicsókapürével és csicseriborsóval körítettek. A katarzist a desszertek jelentették, mindhárman egyetértettünk abban, hogy ezek a kulináris alkotások nemcsak méretben feleltek meg az étlapfotók keltette várakozásnak, hanem esztétikában mintha még túl is szárnyalták volna azokat. A kiszolgálás kifogástalan. Pincérünk udvarias, kedves, kommunikatív és felkészült, mi több, ahogy nálunk a Bánságban (is) mondják német jövevényszóval: slágfertig, szavakész, minden megjegyzésünkre spontánul és adekvát módon reagál. Az újjászületett Spoon maradandó, összetett és újramegélésre ösztönző élményt ad.