A budapesti fine dining szegmens egyik meghatározó eleme a St. Andrea Restaurant, melyről Lizsicsár Miklós étteremvezető és csapata gondoskodik. A Michelin Guide ajánlással rendelkező étterem séfje Kollár Endre. Az étteremben természetesen a St. Andrea Borászat tételeit is megkóstolhatjuk, melyért Sztarovics Gabriel sommelier felel.
Az egerszalóki St. Andrea Pincészet referencia étterme a Nyugati tér közelében lévő, igényesen felújított Eiffel Palace irodaházban. Egyáltalán nem túlzás a 2016-os G&M 15 pontos értékelése, de a Dining Guide is az élvonalba tartozó éttermek közé sorolta. Hétköznap ebédidőben kitűnő 3 fogásos ebédet kínálnak.
Az étlap hetente változik, 4-5 féle levesből vagy előételből, 6-7 féle főételből és 2 féle desszertből lehet választani, amelyhez egy pohár ház borát (ottjárunkkor Napbor) vagy házi szörpöt kínálnak 3200 Ft + kötelező szervizdíj áron, bár némelyik fogásért felárat számítanak fel. A normál étlap főételei 4-7000 Ft-ba kerülnek átlagosan, elég nagy a szórás. Különleges, nem mindennapi ételkombinációk, tökéletes fűszerezés és elkészítés. Bár a fogások egyenként nem túlméretezettek, a 3 fogással kellemesen jól lehet lakni. A berendezés elegáns, modern vonalvezetésű. A kiszolgálás udvarias, professzionális, bár kissé merev.
Kivételes öröm egy helyről felsőfokban írni és az ittjártam értékelési rendszere szerint a lehetséges 25 szívecskéből mind a huszonötöt megítélni. (Na jó, az ár érték talán inkább jó, mint kitűnő, de azért meghagyjuk az 5x5-öt. Egy ilyen szintű helyet nem is vesznek komolyan, ha nagyon alámegy az árakkal a hasonlóknak.
) Márpedig a Szent Andrea borbár ilyen hely. Lenyűgözően szép, impozáns, ugyanakkor meghitt beltér, udvarias, kommunikatív, felkészült kiszolgálás, kiváló borok, pazar étkek. Tudatos, felkészült konyha, ügyes párosítások. Nagyon tetszett, hogy párosával adták az előételeket. Ettünk véreshurkás buktát almamártással, mellette a másik előtel a harcsakolbász volt: mindkettő telitalálat. Brill, Kistücsök, Walter zsánerű fogások és megvalósítás, letisztult magyar ízek. Ettünk egy ízletes levest és csokoládé desszertet is, mely finom volt és szép tálalású. Összességében a Szent Andrea borbár a legjobb budapesti helyek egyike, egyből az élvonalba katapultálta magát.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.