A fővárost lassan behálózó Starbucks kávézók is ahhoz a nagy vendéglátóipari konszernhez tartoznak tulajdonosi szempontból, mint az egyik legnagyobb hamberger-lánc, olasz tésztázó és pizzéria (nevükön nem nevezhetem, úgyis ki lenne "sípolva"). Üzletpolitikájuk lényeges eleme a terjeszkedés, piaci részesedés növelése.
A Ferenciek terén a 7-es buszok megállója mögött alakították ki a kávézót, amelynek beltéri dekorációja és kialakítása a többi SBX kávézóval rokon jegyeket mutat. Tetszett, hogy a Karácsony-Advent idejére a poharak piros alapon zöld pettyes "ruhát" kaptak. A karácsonyi szezonális ajánlatok közül a toast marshmallow -pillecukros, tejszínhabos lattét választottam (1390 Ft). Szörnyű, hogy ilyen drága, de szerintem finom. Bársonyos. Kicsit édes. A kiszolgálás kedvetlen, tessék-lássék volt. Az ételkínálat megegyezik a szokásossal: desszertek terén sajttorta, fánk, gofri, szendvicsek, palackos gyümölcslevek. Elég sok asztaluk van helyben is. Tisztaság fejlesztendő, ildomos lenne a vendégek után az asztalokat letakarítani, és a padló sem volt tiszta.