Amikor körülnéztem, az első ami feltűnt, hogy nincs az a tisztaság, amire egy ilyen helyen számítanék. A földön mindenfelé eldobált papírdarabkák, asztalokon maradékok, pedig alig volt forgalom, lehetett látni hogy az a sok szemét már órák alatt halmozódhatott fel. Két fiatal dolgozót láttam, egyik kiszolgált, a másik készítette.
Két szintes, az emeleten nagyon sok ülőhely van, ami hangulatosan berendezett, jó klímájú. 1090 Ft-ért közepes méretű Málna juice-t fogyasztottam, ami finom volt, csak tele volt jéggel ezért vizes hatású volt, inkább mint egy jégkása. Nem tett rám jó benyomást ez a hely, bár a kiszolgálás udvarias volt, ahhoz hogy visszatérő vendég legyek, nagyobb tisztaságra lenne szükség, és egy kicsit több lelkesedésre.
A Starbucks Coffee szóban forgó kávézója a Király utca és a Nagykörút sarkán, az egyik legforgalmasabb kereszteződésben található, a KFC gyorsétterem mellett. Van egy kis teraszuk, ami nemcsak zsúfolt, de zajos is. A dekoráció és a dizájn itt is a SC egységes stílusát követi, a földszinten a pultnál történik a rendelés és fizetés, majd az ital átvétele egy másik alkalmazottnál a pult végén.
Az italokat helyben fogyasztás esetén is logózott műanyag pohárba töltik. Ezúttal a nyári hőségben kávé helyett egy gyümölcsös frissítő italt választottam, amely "Berry" fantázianévre hallgatott és ezt 3 szem fagyasztott szederrel próbálták alátámasztani. Az ital nagyjából egy szörpnek felelt meg, és a pohár tartalmának 90%-át a jég foglalta el /ld. fotó. Hát, ez majdnem ezer Ft-ért (és ez a legkisebb adagjuk) nem sok. . . Blokkot nem kaptam és az italokról sem tudtak sokat a pultos hölgyek, mondván, ők nem kóstolták. A galériaszinten sötétbarna-fehér dekorban, könyvtárszoba hangulatban üldögélhetünk, és van ingyenes wi-fi is. A klíma túl erősre van kapcsolva. De a legszembetűnőbb a takarítás hiánya. Több mint negyed óra alatt egyetlen alkalmazott sem jött fel a galériára, így nem csoda, hogy a hátrahagyott asztalokon gyűlik a szemét /ld. fotó. Nyilván a vendégek hagyták hátra, de akkor is a személyzet dolga a tisztaságot fenntartani. Nem elég a jó dizájn és a hangzatos szlogenek!